Melding waterplanten

Het onderhoud van het water in onze stad bestaat onder andere uit het maaien van waterplanten. Ziet u bijvoorbeeld dichtgegroeid riet in de sloot wat het blijven stromen van water kan tegenhouden? Dan kunt u een melding openbaar gebied maken.

Klik op Melding maken en vul uw gegevens in.

Melding maken

Het werk door de gemeente bestaat uit het weghalen van planten en riet bij de oevers. Hierdoor voorkomen we dat het water niet meer kan weglopen. Het afval uit de sloot blijft nog even op de oevers liggen voordat we het opruimen. Zo kunnen dieren zelf wegkomen en kan het materiaal drogen. 

De sloten die de gemeente onderhoudt, worden eenmaal per jaar in de herfst gemaaid. Sommige sloten worden aan 1 kant gemaaid en sommige in zijn geheel. Na afloop van de werkzaamheden controleert het waterschap of alle werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. Er mogen geen zaken meer in de sloot zijn die het blijven stromen van water kunnen tegenhouden.

Ziet u ergens te veel waterplanten of dichtgegroeid riet en wilt u dit bij ons melden? Maak dan een melding via de bovenstaande knop ‘Melding maken’.