Melding gladheid

In de winter strooien we wegen om te voorkomen dat deze glad worden. Bij veel sneeuw worden wegen eerst schoongemaakt en daarna gestrooid. Cyclus voert in opdracht van gemeente Gouda het werk uit. In sommige gevallen kunt u een melding maken.

Klik op Melding maken en vul uw gegevens in.

Melding maken

De gemeente heeft een vaste strooiroute. We strooien preventief. Dat betekent dat we strooien voordat het echt glad wordt. Dit komt omdat het even duurt voordat het zout goed werkt. Het zout moet ‘ingereden’ worden. Dat betekent dat er een aantal auto’s of fietsen overheen moeten rijden. Maak dus niet meteen een melding nadat de strooiwagens zijn geweest. Het zout gaat werken wanneer er wat verkeer is geweest.  

Als toch blijkt dat er een weg of fietspad binnen de strooiroute niet gestrooid is, kunt u een melding maken.

Als u denkt dat een weg of fietspad toegevoegd moet worden aan de strooiroute kunt u ook een melding maken. Bedenk wel dat we ons richten op hoofdwegen, doorgaande fietsroutes en wegen die belangrijk zijn om in en uit een wijk te rijden. Alle wegen strooien is niet mogelijk.

Alle wegen en fietspaden in Gouda strooien is niet mogelijk. Daarom richten we ons op hoofdwegen, doorgaande fietsroutes en wegen die belangrijk zijn om in en uit een wijk te rijden. Op de kaart kunt u zien waar gestrooid wordt. Alleen deze wegen en fietspaden worden gedaan. We proberen ervoor te zorgen dat elke weg maximaal 350 meter van een gestrooide weg af ligt.

Op een aantal locaties verwijderen wij tijdelijk obstakels (dingen die in de weg liggen), bijvoorbeeld paaltjes in het wegdek. Hierdoor kunnen strooiwagens in 1 keer doorrijden. Als we verwachten dat er niet meer gestrooid hoeft te worden, zetten we de palen weer terug.

De stoep voor uw huis en die van uw buren wordt niet gestrooid of geveegd. Ook de meeste woonstraten niet. Wel kunt u gratis een zak strooizout krijgen om uw eigen omgeving te strooien. Kijk voor meer informatie op de pagina gratis strooizout.

Strooi uw eigen stoep met een zak gratis strooizout. Kijk voor meer informatie op de pagina gratis strooizout.

Gaat u in de winter de weg op? Gebruik dan winterbanden en pas uw rijstijl aan. Dat maakt de kans op ongelukken en schade aan uw auto kleiner.