Rotterdampas volwassene met korting

Met de Rotterdampas kunt u meer dan 750 leuke dingen doen in Gouda of de regio. Bekijk alle acties op de website van de Rotterdampas. Inwoners met een laag inkomen kunnen de Rotterdampas met korting kopen. Hoeveel korting u krijgt, ligt aan uw inkomen.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen

Of u de Rotterdampas met korting kunt kopen, ligt aan uw inkomen. Als u een inkomen heeft tot 130% van de bijstandsnorm ontvangt u meer korting dan als uw een inkomen heeft tussen de 130% en 150%. 

Tot 130% bijstandsnorm

Inwoners met een inkomen tot 130% bijstandsnorm kunnen de Rotterdampas voor € 5,- per persoon kopen.

Tussen 130% en 150% bijstandsnorm

Inwoners met een inkomen tussen 130% en 150% bijstandsnorm kunnen de Rotterdampas voor de helft van de normale prijs kopen. 

We gaan uit van het totaal netto inkomen voor een eventueel schuldsaneringstraject. Let op: gemeente Gouda heeft eigen regels en bedragen voor de Rotterdampas en die zijn anders dan die van Rotterdam.

Bent u zelfstandig ondernemer? Dan moet u een winst- en verliesrekening van het afgelopen jaar en de definitieve belastingopgave van het jaar daarvoor laten zien.  

Hoeveel u voor de Rotterdampas betaalt, ligt aan uw inkomen.

Tot 130% bijstandsnorm

Als u een inkomen tot 130% bijstandsnorm heeft, kost de pas € 5,- per persoon.

Voor (een) inwonend(e) kind(eren) tot en met 17 jaar is de Rotterdampas gratis als 1 van de ouders de Rotterdampas met korting koopt. Dit kunt u via het kindpakket aanvragen. Maar het kindpakket heeft nog meer te bieden. Kijk hiervoor op de pagina’s over het kindpakket.

Tussen 130% en 150% bijstandsnorm

Als u een inkomen tussen 130% en 150% bijstandsnorm heeft, kost de pas € 32,50 per persoon. 

Voor (een) inwonend(e) kind(eren) tot en met 17 jaar kunt u ook een Rotterdampas voor de helft van de prijs kopen. De pas kost voor uw kind(eren) € 10,-. Voorwaarde is wel dat uzelf ook een Rotterdampas koopt. De pas voor uw kind(eren) kunt u tegelijkertijd met uw eigen pas aanvragen.

U vraagt de Rotterdampas met korting aan via de knop bovenaan deze pagina. Wij controleren uw aanvraag. Daarna krijgt u een brief waarin staat of u inderdaad recht heeft op de korting en op welke korting. Als u recht heeft op de korting, dan komt u met deze brief naar de receptie in het Huis van de Stad om de pas aan te vragen. Maak hiervoor een afspraak door te bellen naar telefoonnummer 14 0182. Binnen 5 werkdagen krijgt u de Rotterdampas thuisgestuurd.

Heeft u geen recht op de korting, maar wilt u wel een Rotterdampas kopen? Dan kunt u deze kopen via de website van de Rotterdampas

Eerst doet u online een aanvraag. Als u daarna een brief ontvangt waarin staat dat u recht heeft op de korting, komt u naar het Huis van de Stad om de pas aan te vragen.

U moet de volgende dingen meenemen om de Rotterdampas aan te vragen:

  • de brief van de gemeente waarin staat dat u recht heeft op de korting;
  • een geldig legitimatiebewijs;
  • een pinpas om uw pas te betalen.

In het Huis van de Stad maken wij een foto van u. Als u ook een pas voor uw kind(eren) wilt aanvragen, neemt u een foto van uw kind(eren) mee. Een foto op uw telefoon is ook goed. Meer informatie over de gratis pas voor kinderen vindt u bij het kindpakket, meer informatie over de pas voor kinderen met korting vindt u op de pagina Rotterdampas met korting voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar.

De Rotterdampas is 1 jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. U betaalt altijd hetzelfde bedrag. Ook als u de pas later in het jaar koopt.

Het volwassenentegoed is een bedrag van € 50,- op de Rotterdampas. Het tegoed staat automatisch op de Rotterdampas van € 5,-.

Let op: het volwassenentegoed staat alleen op de pas van € 5,-.

U moet het volwassenentegoed besteden in het jaar dat de Rotterdampas geldig is. Daarna vervalt het bedrag dat op de Rotterdampas staat. De Rotterdampas is 1 jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart.

U kunt het volwassenentegoed alleen in winkels in Gouda gebruiken. Dit zijn dezelfde winkels waar u ook het jeugdtegoed kunt uitgeven. Bekijk bij welke winkels u het volwassenentegoed kunt uitgeven.

Op de website van de Rotterdampas kunt u bij ‘MijnPas’ nakijken hoeveel volwassenentegoed op de pas staat. 

Lukt het niet om het formulier online in te vullen, dan kunt u ons bellen.