Aanmelding evenementenkalender

Wilt u in 2023 een evenement in Gouda organiseren? Aanmelden voor de evenementenkalender 2023 kon tot 24 oktober, de aanmelding is nu gesloten. Hieronder leest u wat u kunt doen om uw evenement alsnog bij de gemeente te melden.

Als u in 2023 een evenement wilt organiseren, maar dit niet voor 24 oktober aangemeld heeft voor de evenementenkalender, kunt u uw evenement alsnog aanmelden. Wel nemen we aanmeldingen pas weer aan als de evenementenkalender is vastgesteld. De aanmeldingen nemen we dan aan op volgorde van binnenkomst.

Om uw evenement aan te melden, kunt u een mail sturen naar gemeente@gouda.nl waarin u kort uw evenement beschrijft (titel, datum, locatie, aantal verwachte personen, korte programmabeschrijving). We nemen contact met u op om aan te geven welke stappen er gezet moeten worden. U kunt ook direct een evenementenvergunning aanvragen via de pagina Evenementenvergunning.

De gemeente bekijkt of er overlap is met evenementen die op de evenementenkalender staan, als het gaat om datum en locatie. Als dit zo is, sturen wij u een mail. Het kan zijn dat u een nieuwe datum of locatie voor uw evenement moet kiezen.

Ook kijken we of er voor uw evenement nog ruimte is op de evenementenkalender van Gouda en bij grote(re) evenementen ook op die van de regio. De gemeente bepaalt samen met de regionale hulpdiensten de risicoclassificatie van uw evenement (A, B of C). Daarna laten wij u weten of de datum en locatie van uw evenement akkoord zijn, welke risicoclassificatie uw evenement heeft en hoe lang van te voren u een evenementenvergunning moet aanvragen.    

Ja. De aanmelding voor de evenementenkalender is namelijk niet hetzelfde als een aanvraag voor een vergunning voor uw evenement. Zonder evenementenvergunning mag uw evenement vaak niet plaatsvinden. Soms is het voldoende om alleen een melding te doen.

Meer informatie over de evenementenvergunning, bijvoorbeeld hoe lang van te voren u de vergunning aan moet vragen en wat u met uw aanvraag mee moet sturen, vindt u op de pagina Evenementenvergunning. Hier vindt u ook nog meer informatie rondom de organisatie van een evenement en wat daar allemaal bij komt kijken.

De risicoclassificatie (A, B of C) van uw evenement bepaalt hoe lang van te voren u de evenementenvergunning moet aanvragen:

  • klein evenement (A): uiterlijk 4 weken voor de datum van uw evenement
  • middelgroot (B regulier of B risico): uiterlijk 13 weken voor de datum van uw evenement
  • groot (C): uiterlijk 20 weken voor de datum van uw evenement

Het is belangrijk dat u uw complete aanvraag voor een evenementenvergunning op tijd doet via de pagina Evenementenvergunning.

De aanmelding van een evenement voor de evenementenkalender is gratis. De aanvraag van een evenementenvergunning is niet gratis. Voor meer informatie over de prijs van een evenementenvergunning, zie de pagina Evenementenvergunning.

Als u een vraag heeft over het aanmelden,  de opzet van uw evenement wil bespreken of meer wil weten over de regels rondom vergunningen en (on)mogelijkheden, stuur dan een mail naar de evenementencoördinator via gemeente@gouda.nl. We denken graag met u mee en helpen u op weg zodat u zo makkelijk en snel mogelijk uw vergunning aan kunt vragen.