Vrijwillig vuurwerkvrije zone

Gouwenaars kunnen voor oud en nieuw in hun buurt een vrijwillig vuurwerkvrije zone aanvragen. De vrijwillig vuurwerkvrije zone is een idee voor en door bewoners. De gemeente controleert niet of er vuurwerk wordt afgestoken in de vrijwillig vuurwerkvrije zone, omdat er geen verbod is. Als uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u van de gemeente borden om de vuurwerkvrije zone duidelijk aan te geven.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen

In een vrijwillig vuurwerkvrije zone mag geen vuurwerk worden afgestoken op oudejaarsdag (31 december) 18.00 uur tot nieuwjaarsnacht (1 januari) 2.00 uur. Inwoners zijn zelf verantwoordelijk voor het aanspreken van anderen die zich niet aan deze afspraak houden. De gemeente controleert niet of er vuurwerk wordt afgestoken in de vrijwillig vuurwerkvrije zone, omdat er geen verbod is.

Iedere inwoner van Gouda mag een vrijwillig vuurwerkvrije zone aanvragen.

U vraagt een vrijwillig vuurwerkvrije zone aan via bovenstaande knop. 

  • U moet laten zien dat de mensen in uw omgeving de vuurwerkvrije zone ook willen. Dit kan bijvoorbeeld door een handtekeningenlijst mee te sturen.
  • Het gebied voor een vrijwillig vuurwerkvrije zone moet minimaal 125 meter bij 125 meter zijn.

U kunt een vrijwillig vuurwerkvrije zone aanvragen tot en met 11 december.

Als wij uw aanvraag goedkeuren, ontvangt u van de gemeente borden waarmee u de vrijwillig vuurwerkvrije zone aan kunt geven. Ook plaatsen wij op sociale media een bericht met de vrijwillig vuurwerkvrije zones in Gouda. 

Het aanvragen van een vrijwillig vuurwerkvrije zone is gratis.