Gast van de raad

De gemeenteraad is er namens en voor u. Wilt u meer weten over wat de raad doet en hoe de raad werkt? De gemeenteraad nodigt u van harte uit als speciale Gast van de raad. Daarmee biedt de gemeenteraad u de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen

Klik op Aanmelden en vul uw gegevens in.

Aanmelden

De gemeenteraad bestaat uit 35 leden. Ze besluiten tijdens raadsvergaderingen (ongeveer 1 keer per maand) over onderwerpen die belangrijk zijn voor Gouda.

Als gast van de raad wordt u verwelkomd door een aantal raadsleden. Tijdens een eenvoudige maaltijd vertellen zij u meer over het gemeentebestuur en het raadswerk. Ze nemen met u de agenda door en hoe de raadsvergadering van die avond verloopt. Als de vergadering begint, neemt u plaats op de speciaal voor u gereserveerde plaatsen. Na de vergadering is er een borrel en kunt u napraten. 

  • 18.15-18.30 uur: Ontvangst in de hal van het Huis van de Stad
  • 18.45 uur: Gezamenlijke maaltijd en uitleg werkwijze gemeenteraad
  • 20.00 uur:  Start raadsvergadering
  • +/- 23.00 uur: Einde raadvergadering met daarna een hapje en drankje

Als u niet tot 23.00 uur wilt blijven kan dat natuurlijk. U kunt weggaan wanneer het u uitkomt.

De raadsvergadering vindt plaats in het Huis van de Stad. Het adres is Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.

Wilt u gast van de gemeenteraad zijn? Dat kan op:

  • 25 september
  • 23 oktober
  • 11 november
  • 13 november
  • 11 december 

Er zijn maar een paar plaatsen beschikbaar. Daarom is het belangrijk dat u zich vooraf aanmeldt. U kunt natuurlijk iemand meenemen als u dat wilt. Meld dan ook deze persoon aan.

U kunt zich online aanmelden via de knop bovenaan deze pagina. 1 week voor de raadsvergadering krijgt u een e-mail met de agenda. 

Bellen kan ook via telefoonnummer (0182) 58 91 97.

Kunt u toch niet aanwezig zijn? Dan horen we dat graag.

Wilt u met een grote groep bij een raadsvergadering aanwezig zijn, bijvoorbeeld met een aantal buren uit uw straat, leden van een vereniging of een schoolklas? Stuur dan een e-mail naar griffie@gouda.nl om daarvoor een geschikte datum te reserveren.

Nee, dat kan niet. U kunt wel inspreken tijdens een commissievergadering. Gast van de raad is hier niet voor bedoeld.

Ja, iedereen kan bij de vergaderingen aanwezig zijn op de publieke tribune of via de livestream. Maar als Gast van de raad spreekt u de raadsleden en krijgt u uitleg van hen.

Heeft u nog vragen? Belt u dan tijdens kantooruren met de griffie via telefoonnummer (0182) 58 91 97. Stuurt u liever een mail, dan kan dat naar griffie@gouda.nl.