Persoonsgegevens BRP

In de Basisregistratie Personen (BRP) staan gegevens van iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerservicenummer (BSN), burgerlijke staat en geboortedatum. Sommige organisaties mogen gegevens uit de BRP opvragen. In sommige gevallen kunt u ook een aantal gegevens van uw naaste familieleden bekijken of opvragen.

Als u advocaat of notaris bent en u heeft persoonsgegevens van iemand uit de BRP nodig, dan kunt u dat schriftelijk bij de gemeente aanvragen. Dat kan per post naar Postbus 1086, 2800 BB Gouda of via e-mail naar gemeente@gouda.nl. Geef hierbij aan van wie u de gegevens wilt opvragen. Vermeld daarbij ook uw KvK-nummer en vestigingsnummer.

Heeft u 1 of meerdere gegevens van 1 persoon uit de BRP nodig? Dan kost dit € 18,30. Voor overheidsorganisaties is dit gratis.

Voor het doornemen van de BRP of archieven (persoonskaarten) betaalt u per halfuur € 23,85. Dit geldt ook voor overheidsorganisaties.

Als u ouder of verzorger bent en degene, die de kinderen verzorgt en opvoedt (ouderlijk gezag), kunt u de gegevens van uw kinderen bekijken. Hiervoor is het wel belangrijk dat de kinderen op uw adres wonen. De gegevens van uw kinderen staan bij uw eigen gegevens U kunt de gegevens van uw kinderen op dezelfde manier bekijken als uw eigen gegevens.

Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, dan staan de gegevens van uw partner bij uw eigen gegevens. U kunt de gegevens van uw partner op dezelfde manier bekijken als uw eigen gegevens.

De gegevens van uw ouders staan bij uw eigen gegevens. U kunt de gegevens van uw ouders op dezelfde manier bekijken als uw eigen gegevens.

U kunt sommige gegevens van overleden personen opvragen uit het centraal archief van overledenen. In dit archief staan sommige gegevens uit de BRP, bijvoorbeeld naam en geboortedatum. Als u gegevens wilt opvragen, kan dat bij het Centraal Bureau voor Genealogie.