Geheimhouding persoonsgegevens

U kunt ons vragen uw persoonsgegevens niet aan bepaalde personen of organisaties door te geven. Dit geldt voor alle persoonsgegevens in de basisregistratie personen (BRP). U kunt de geheimhouding ook weer stoppen.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen

U kunt via bovenstaande knop de geheimhouding van uw persoonsgegevens online aanvragen. 

U kunt de geheimhouding persoonsgegevens aanvragen voor uzelf en voor uw kinderen tot 16 jaar. 

Als uw persoonsgegevens geheim zijn, worden deze alleen doorgegeven aan verplichte organisaties. Voorbeelden hiervan zijn de Belastingdienst, politie en justitie. De gemeente geeft uw gegevens nooit door aan personen en commerciële instellingen. Het maakt hierbij niet uit of uw gegevens wel of niet geheim zijn.

Op de website van de Rijksoverheid kunt u zien welke instellingen uw gegevens uit de BRP mogen zien en waarom deze instellingen uw gegevens nodig hebben.

Heeft u in Gouda geheimhouding aangevraagd en verhuist u binnen Gouda? Dan blijven uw gegevens geheim. Verhuist u naar een andere gemeente? Dan blijven uw gegevens ook geheim en hoeft u dus niet opnieuw geheimhouding aan te vragen.

Het aanvragen van geheimhouding van uw persoonsgegevens is gratis.

Via bovenstaande knop kunt u de geheimhouding van uw persoonsgegevens online stoppen. 

U kunt ons een brief sturen om geheimhouding persoonsgegevens aan te vragen of stop te zetten. Ons adres vindt u op deze pagina

Als het niet lukt om een brief te sturen, kunt u langskomen. Door de coronamaatregelen is het maken van een afspraak verplicht. U kunt een afspraak maken door te bellen naar telefoonnummer 14 0182.

Als u langskomt op afspraak heeft u het volgende nodig:

  •  Een geldig identiteitsbewijs.