Attestatie de vita (internationaal bewijs van in leven zijn)

Een attestatie de vita is een schriftelijk bewijs dat u in leven bent. U vraagt dit bewijs aan bij de gemeente waarin u woont. Dit betekent dat u alleen een attestatie de vita bij gemeente Gouda kunt aanvragen als u in Gouda woont.

U vraagt een attestatie de vita aan als u in het buitenland schriftelijk moet bewijzen dat u in leven bent. Een pensioenfonds kan hier bijvoorbeeld om vragen. Een attestatie de vita is een verklaring van de burgerlijke stand. Moet u in Nederland schriftelijk bewijzen dat u in leven bent? Dan vraagt u een verklaring (bewijs) van in leven zijn aan.

Voor de aanvraag van een attestatie de vita moet u altijd zelf langskomen in het Huis van de Stad. U kunt hiervoor digitaal een afspraak maken via de knop ‘afspraak maken’.

Als u langskomt voor de attestatie de vita heeft u het volgende nodig:

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Een betaalmiddel.
  • Als u het bewijs nodig hebt voor bijvoorbeeld een pensioenfonds, neemt u dan ook de brief mee waarin hierom wordt gevraagd.

Het document kost € 14,30. Heeft u het document nodig voor pensioen, lijfrente, wachtgelden, loon of bezoldiging en kunt u dit bewijzen door bijvoorbeeld een brief van het pensioenfonds te laten zien? Dan is het document gratis.

Burgemeester Jamesplein 1, Gouda
Nu gesloten. Vandaag open van 9.00 tot 17.00 uur.

Zie ook