Attestatie de vita (internationaal bewijs van in leven zijn)

Een attestatie de vita is een schriftelijk bewijs dat u in leven bent. U vraagt dit bewijs aan bij de gemeente waarin u woont. Dit betekent dat u alleen een attestatie de vita bij gemeente Gouda kunt aanvragen als u in Gouda woont.

U vraagt een attestatie de vita aan als u in het buitenland schriftelijk moet bewijzen dat u in leven bent. Een pensioenfonds kan hier bijvoorbeeld om vragen. Een attestatie de vita is een verklaring van de burgerlijke stand. Moet u in Nederland schriftelijk bewijzen dat u in leven bent? Dan vraagt u een verklaring (bewijs) van in leven zijn aan.

Voor de aanvraag van een attestatie de vita moet u altijd zelf langskomen in het Huis van de Stad. U kunt hiervoor digitaal een afspraak maken via de knop ‘afspraak maken’.

Als u langskomt voor de attestatie de vita heeft u het volgende nodig:

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Een betaalmiddel.
  • Als u het bewijs nodig hebt voor bijvoorbeeld een pensioenfonds, neemt u dan ook de brief mee waarin hierom wordt gevraagd.

Het document kost € 16,60. Heeft u het document nodig voor pensioen, lijfrente, wachtgelden, loon of bezoldiging en kunt u dit bewijzen door bijvoorbeeld een brief van het pensioenfonds te laten zien? Dan is het document gratis.

Burgemeester Jamesplein 1, Gouda
Nu gesloten. Morgen open van 08:30 tot 17:00 uur.

Zie ook