Beëindigen geregistreerd partnerschap melden

Een geregistreerd partnerschap kan in sommige gevallen zonder tussenkomst van een rechter worden stopgezet. Of dit voor u ook zo is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Nadat een geregistreerd partnerschap is beëindigd, geeft uw advocaat of notaris dit door aan de gemeente. De melding wordt dan ingeschreven in de burgerlijke stand.

Heeft u samen kinderen onder de 18 jaar of bent u het niet met elkaar eens? Dan beëindigt de rechter het geregistreerd partnerschap. De gang van zaken is dan hetzelfde als bij een echtscheiding. Bekijk voor meer informatie hierover de pagina ‘echtscheiding melden‘.

Heeft u samen geen kinderen of zijn uw kinderen ouder dan 18 jaar? Dan kunt u samen een overeenkomst laten opstellen bij een notaris of advocaat. U moet het dan wel met elkaar eens zijn. Bent u het niet met elkaar eens? Dan beëindigt de rechter het geregistreerd partnerschap. De gang van zaken is dan hetzelfde als bij een echtscheiding.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over het beëindigen van een geregistreerd partnerschap en alle zaken die daarbij komen kijken.