Restafvalzakken binnenstad

Veel afval is prima opnieuw te gebruiken (recyclen) door het goed te scheiden. Wilt u weten waar u verschillende soorten afval mag weggooien? Kijk op de website afvalscheidingswijzer of download de afvalscheidingswijzer app in de appstore.

Restafval is huishoudelijk afval dat niet gerecycled kan worden. De gemeente wil inwoners aanmoedigen om afval te scheiden. Daarom betaalt u voor het weggooien van restafval. U betaalt niet voor het weggooien van andere soorten afval die wel te recyclen zijn.

Op de pagina over afvalstoffenheffing leest u hoe de kosten voor huisafval zijn opgebouwd. De exacte kosten voor restafval vindt u op de website van de Belasting Samenwerking Gouwe Rijnland (BSGR).

Klik op Bestellen en vul uw gegevens in. 

Bestellen

Woont u in de binnenstad? Dan kunt u uw restafval alleen nog met speciale gele restafvalzakken op straat zetten. Deze speciale zakken zijn duurder dan normale zakken en koopt u apart.

U kunt uw restafval ook in een openbare restafvalcontainer doen. Hiervoor kunt u een gewone (zwarte of grijze) vuilniszak gebruiken.

De speciale restafvalzakken zakken zijn duurder dan gewone zakken omdat u zo meebetaalt aan het variabele bedrag van de afvalstoffenheffing. Op de pagina over afvalstoffenheffing leest u hoe het bedrag voor afvalstoffenheffing is opgebouwd.

De speciale restafvalzakken kosten € 1,50 per zak van 60 liter en € 0,75 per zak van 30 liter. U koopt ze per 10 stuks.

U koopt de speciale afvalzakken via de knop bovenaan deze pagina. U voert eerst uw adresgegevens in. Daarna uw naam en e-mailadres en u kiest het formaat en aantal zakken.

Als u niet online kunt of wilt bestellen, kunt u de zakken ook kopen in het Huis van de Stad. Dit geldt alleen voor inwoners en niet voor bedrijven. Wij vragen u met PIN te betalen.

Bekijk de digitale afvalkalender op website van Cyclus. Of installeer de afvalkalender app op uw smartphone via Google Play (Android) of de App store (Apple). Op de website en in de app leest u ook de aanbiedregels en welk afval waarbij mag.

Als u restafval in openbare restafvalcontainers gooit, kunt u wel een gewone (zwarte of grijze) vuilniszak gebruiken. Een overzicht van openbare restafvalcontainers vindt u op deze kaart. Vink aan de rechterkant de container aan die u zoekt. Linksboven kunt u de kaart groter maken.

Heeft u een bedrijf in de binnenstad? Dan kunt u, net zoals inwoners, uw restafval alleen nog met speciale gele restafvalzakken op straat zetten. Als bedrijf betaalt u € 2,30 per zak exclusief btw. De zakken worden per 10 stuks geleverd. U bestelt de speciale zakken via Goudse afvalzak. Gewone (zwarte of grijze) vuilniszak kunt u niet meer op straat zetten. U kunt een boete krijgen als u dit toch doet.    

Heeft u per week 5 of meer zakken restafval van 60 liter? Dan kunt u de zakken niet op straat aanbieden. U moet dan een contract afsluiten met een particuliere inzamelaar. Het aanbieden van bedrijfsafval aan de gemeentelijke ophaaldienst is namelijk alleen toegestaan als het om kleine hoeveelheden afval gaat. Ook moet het bedrijfsafval vergelijkbaar zijn met huishoudelijk afval.

Voor officiële inzamelaars van bedrijfsafval kijkt u op de website van de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO).

Als het u niet lukt om de restafvalzakken online te bestellen, dan kunt u ons bellen op 14 0182.