Meer tips voor minder afval

Het scheiden van afval is belangrijk, maar het is nog beter om afval te voorkomen. Hieronder geven we u een aantal tips.

Elk jaar gooien we per persoon bijna 50 kilo goed voedsel weg. Dat komt neer op € 150,- per persoon. U kunt geld en voedsel besparen door slim te kopen, koken en te bewaren. Kijk wat u nog in huis heeft, koop en kook niet meer dan nodig is en let op de houdbaarheidsdatum.

Repair café

Laat uw kapotte spullen gratis repareren. Bij een repair café gaat u samen met deskundigen aan de slag om uw spullen te repareren. In Gouda zijn 2 repair cafés:

Kringloopwinkels

Spullen die iemand niet meer wil, krijgen bij een kringloopwinkel een 2e leven. Wilt u iets weggooien omdat u het niet meer gebruikt? Breng het naar de kringloopwinkel. Of ga eens langs als u op zoek bent naar een uniek cadeau. In Gouda zijn er verschillende kringloopwinkels. Kijk voor een overzicht op de website van Kringloop App.

Spullen lenen en delen

Hoe vaak gebruikt u een boormachine, biertap of partytent? Veel spullen heeft u maar een paar keer per jaar nodig. In plaats van zelf spullen te kopen, kunt u ze ook lenen van mensen in uw buurt, bijvoorbeeld via de website van Peerby. Of deel uw eigen spullen met andere mensen.