Subsidie energiezuinig instellen verwarming

Tot 1 december 2022 is er in Gouda geld beschikbaar (subsidie) voor bewoners die maatregelen willen nemen om hun verwarming energiezuinig in te stellen. Het gaat om het waterzijdig inregelen van uw verwarming. Met waterzijdig inregelen wordt het water uit de cv-ketel goed over de radiatoren of de vloerverwarming verdeeld.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen

Met waterzijdig inregelen wordt het water uit de cv-ketel goed over de radiatoren of de vloerverwarming verdeeld. Als die verdeling niet goed is, wordt de ene verwarming te warm en blijft de andere koud. Door waterzijdig inregelen verwarmt u ruimtes beter en hoeft de cv-pomp minder hard te werken. U kunt hiermee 10 tot 20% op uw gasverbruik besparen. 

De persoon die het waterzijdig inregelen installeert, is ongeveer 3 tot 4 uur bezig om het verwarmingssysteem in uw woning goed in te regelen.

Waterzijdig inregelen kost tussen de € 200,- en € 500,-. Het bedrag hangt af van de maatregelen die worden genomen.

Het waterzijdig inregelen moet zijn uitgevoerd tussen 14 juni 2021 en 14 november 2022.

U kunt de subsidie tot 1 december 2022 aanvragen. 

U krijgt tot 100% van de rekening vergoed, met een maximale subsidie van € 250,- (inclusief btw) per woning. 

  • Het waterzijdig inregelen moet zijn uitgevoerd tussen 14 juni 2021 en 14 november 2022. U kunt de subsidie aanvragen tot 1 december 2022. 
  • Een deskundig bedrijf (meestal een persoon die het installeert) moet de maatregelen uitvoeren. Het bedrijf moet ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel.
  • Stuurt u met uw aanvraag de rekening en een bewijs van betaling mee. Op de rekening moeten uw naam, adres en woonplaats staan. Ook moeten op de rekening (of de bijlage van de rekening) de volgende zaken staan: 
  1. De oppervlaktes van de verwarmde ruimten in de woning en het aantal verwarmingen in die ruimten. 
  2. Controle van de instellingen van de verwarmingsketel.
  3. Controle van de instelmogelijkheden per verwarming. 
  4. Het zo goed mogelijk afstellen van alle verwarmingen (waterzijdig inregelen) met het aanbrengen van radiatorkranen, voetventielen, onderblokken enzovoorts. 
  • Wij nemen alleen aanvragen aan die compleet zijn. Wij behandelen aanvragen op volgorde van binnenkomst. 

Er is voor koopwoningen maximaal € 15.125,- (inclusief btw) beschikbaar. En er is voor huurwoningen maximaal € 15.125,- (inclusief btw) beschikbaar.

U vraagt de subsidie aan via bovenstaande knop. Tijdens de aanvraag kunt u de informatie die wij van u nodig hebben meteen uploaden. Heeft u inderdaad recht op subsidie? Dan wordt het bedrag naar u overgemaakt. Dit gebeurt altijd achteraf. U moet dus eerst zelf de rekening betalen.