Duurzaamheidslening

Bij het Duurzaamheidsfonds Gouda kunnen stichtingen, verenigingen en anderen een lening aanvragen met gunstige voorwaarden voor het duurzamer maken van hun gebouw.  Let op! Geld lenen kost geld.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen
eHerkenning logo

Log in met eHerkenning en uw organisatiegegevens zijn al ingevuld. Lees meer over eHerkenning.

Aanvragen
  • Verenigingen, stichtingen, maatschappelijke organisaties en religieuze instellingen met een eigen gebouw.
  • Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) van maximaal 7 woningen.
  • Energiecoöperaties.
  • MKB-ers tot 100 werknemers met een eigen gebouw.
  • Huurders van particuliere verhuurder.

U kunt een lening aanvragen voor maatregelen die energie besparen of duurzame energie opwekken. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp, dakisolatie, of het vervangen van ramen of raamkozijnen. Maar ook voor het (grootschalig) opwekken van energie, het verbeteren van de luchtdichtheid of ventilatie van een gebouw. U kunt ook lenen voor onderzoek en voorzieningen die nodig zijn om maatregelen te nemen zonder dieren te beschadigen (ecologisch onderzoek).

Particuliere woningeigenaren, scholen en VvE’s kunnen terecht bij het Nationaal Warmtefonds. Het verschil met de lening voor kleine VvE’s via het Duurzaamheidsfonds Gouda is, dat het Goudse fonds extra zekerheid biedt. Dit heeft namelijk een borg van de Nationale Hypotheekgarantie.

De gemeente beoordeelt of uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet, zoals door de gemeente vastgesteld. U kunt de lening aanvragen door op bovenstaande knop te drukken. De lening loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.