Rotterdampas volwassene met korting

Met de Rotterdampas kunt u meer dan 750 leuke dingen doen in Gouda of de regio. Bekijk alle acties op de website van de Rotterdampas. Iedereen kan een pas kopen. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. U betaalt altijd hetzelfde bedrag. Ook als u de pas later in het jaar koopt.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen

In verband met het coronavirus is het maken van een afspraak verplicht. Zonder afspraak kunt u niet langskomen in het Huis van de Stad om de Rotterdampas te bestellen. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 14 0182.

Inwoners met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) kunnen de Rotterdampas met korting kopen. Hierbij gaan we uit van het totaal netto inkomen voor een eventueel schuldsaneringstraject. 
Let op: Gemeente Gouda heeft eigen regels en bedragen voor de Rotterdampas en die zijn anders dan die van Rotterdam. Bekijk de bedragen van Gouda.

Bent u zelfstandig ondernemer? Dan moet u een winst- en verliesrekening van het afgelopen jaar en de definitieve belastingopgave van het jaar daarvoor laten zien.  

Als u recht heeft op de korting kost de pas € 5,- per persoon.

Voor (een) inwonend(e) kind(eren) tot en met 17 jaar is de Rotterdampas gratis als 1 van de ouders de Rotterdampas met korting koopt. Dit kunt u via het kindpakket aanvragen. Maar het kindpakket heeft nog meer te bieden. Kijk hiervoor op de pagina’s over het kindpakket.

U vraagt de Rotterdampas met korting aan via de knop bovenaan deze pagina. Wij controleren uw aanvraag. Daarna krijgt u een brief waarin staat of u inderdaad recht heeft op de korting. Als u recht heeft op de korting, dan komt u met deze brief naar de receptie in het Huis van de Stad om de pas aan te vragen. Binnen 5 werkdagen krijgt u de Rotterdampas thuisgestuurd.

Heeft u geen recht op de korting, maar wilt u wel een Rotterdampas kopen? Dan kunt u deze kopen via de website van de Rotterdampas

Eerst doet u online een aanvraag. Als u daarna een brief ontvangt waarin staat dat u recht heeft op de korting, komt u naar het Huis van de Stad om de pas aan te vragen.

U moet de volgende dingen meenemen om de Rotterdampas aan te vragen:

  • de brief van de gemeente waarin staat dat uw inkomen lager is dan 120% van het minimum inkomen;
  • een geldig legitimatiebewijs;
  • een pinpas om uw pas te betalen.

Ter plekke wordt er een foto van u gemaakt. Als u ook een pas voor uw kind(eren) wilt aanvragen, neemt u een foto van uw kind(eren) mee. Een foto op uw telefoon is ook goed. Meer informatie over de gratis pas voor kinderen vindt u bij het kindpakket.