Gratis Rotterdampas voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar

Met de Rotterdampas kunnen gezinnen meer dan 750 leuke dingen doen in Gouda en de regio. Volwassenen met een laag inkomen kunnen de Rotterdampas met korting en voor kinderen gratis aanvragen. Voor hun kinderen kunnen zij de pas gratis aanvragen. Dit is onderdeel van het kindpakket. Op de Rotterdampas van kinderen van 4 tot en met 17 jaar staan automatisch ook een jeugdtegoed en 2 tegoedbonnen voor sport en cultuur. Voor kinderen van 7 tot en met 17 jaar staan er ook 2 tegoedbonnen voor huiswerkbegeleiding op de pas. U kunt de gratis Rotterdampas voor uw kind aanvragen via het kindpakket, eventueel met andere producten uit het kindpakket.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen

De Rotterdampas is 1 jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. 

Met de Rotterdampas kunnen gezinnen meer dan 750 leuke dingen doen in Gouda en de regio, gratis of met korting. Bekijk alle acties op de website van de Rotterdampas. Op de Rotterdampas van kinderen van 4 tot en met 17 jaar staan automatisch ook een jeugdtegoed en 2 tegoedbonnen voor sport en cultuur. Voor kinderen van 7 tot en met 17 jaar staan er ook 2 tegoedbonnen voor huiswerkbegeleiding op de pas.

Het jeugdtegoed is een bedrag op de Rotterdampas voor kinderen die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen. Het jeugdtegoed is een bedrag van € 150,- voor (sport)kleding en schoolspullen. Voor 2024 wordt het jeugdtegoed voor kinderen tot 12 jaar eenmalig opgehoogd naar € 200,-.  Voor kinderen vanaf 12 jaar wordt het jeugdtegoed voor 2024 eenmalig opgehoogd naar € 350,-. Het tegoed staat automatisch op de Rotterdampas van kinderen van 4 tot en met 17 jaar.

U kunt het jeugdtegoed alleen besteden in het jaar dat de Rotterdampas geldig is. Daarna vervalt het bedrag dat op de Rotterdampas staat. De Rotterdampas is 1 jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. Het jeugdtegoed dat hoort bij pasjaar 2023 vervalt daarmee op 29 februari 2024. Als u de Rotterdampas verlengt dan krijgt u voor pasjaar 2024 vanaf 1 maart weer opnieuw het jeugdtegoed dat besteed kan worden tot 28 februari 2025.

U kunt het jeugdtegoed alleen in winkels in Gouda gebruiken. Bekijk bij welke winkels u het jeugdtegoed kunt uitgeven.

Op de website van de Rotterdampas kunt u bij ‘MijnPas’ nakijken hoeveel jeugdtegoed op de pas staat. 

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen met de tegoedbon voor sport en cultuur in Gouda gratis sporten of muziekles volgen. De tegoedbonnen zijn voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. De tegoedbonnen staan automatisch op de Rotterdampas.

U hoeft niet bij te betalen bij dure sport- of muzieklessen. De leskosten worden helemaal vergoed. 

Het tegoed bestaat uit 2 bonnen. Iedere bon is een half jaar geldig.

De 2 tegoedbonnen zijn geldig bij verschillende verenigingen. Bekijk bij welke sportverenigingen en aanbieders van muziek- toneel en technieklessen uw kind de tegoedbonnen kan inleveren op de pagina Verenigingen kindpakket.

Huiswerkbegeleiding is hulp voor kinderen bij het maken van hun huiswerk. Dit is buiten schooltijd. Soms vinden kinderen het lastig om thuis te leren. Dan is het fijn om in een rustige omgeving het huiswerk te maken. De begeleider kan bijvoorbeeld helpen met een planning maken of ondersteunen bij moeilijke vakken. Elk jaar krijgt uw kind 2 tegoedbonnen. Per tegoedbon kunt u 5 maanden onbeperkt gebruikmaken van huiswerkbegeleiding.

Uw kind krijgt 2 keer per jaar een tegoedbon van 5 maanden omdat er 10 maanden per jaar huiswerkbegeleiding is. In de maanden juli en augustus is er geen huiswerkbegeleiding.

De huiswerkbegeleiding is voor kinderen van 7 tot en met 17 jaar die een gratis Rotterdampas hebben. Is uw kind ouder dan 17 jaar maar zit uw kind nog wel op de middelbare school? Dan kunt u een vergoeding voor huiswerkbegeleiding aanvragen bij het Kinderfonds van de Brede School.

Uw kind kan huiswerkbegeleiding krijgen via de Brede School/Stichting Leren voor de Toekomst en Steunpunt Oog. Bij de Brede School is de huiswerkbegeleiding in een klaslokaal met meer kinderen. Steunpunt OOG is een rustige plek waar leerlingen zelf huiswerk kunnen maken. Er is iemand aanwezig aan wie ze vragen kunnen stellen.

De Brede School samen met stichting Leren voor de Toekomst

  • Buurtcentrum van Noord (Bloemendaal)
  • Ontmoetingscentrum de Walvis (Korte Akkeren)
  • De Chocoladefabriek (Centrum)

Steunpunt OOG

  • Nelson Mandela Centrum (Oost)

U kunt zelf kiezen of u huiswerkbegeleiding via de Brede School of via Steunpunt OOG wilt. De huiswerkbegeleider scant de Rotterdampas bij de huiswerkbegeleiding. Daarna kan uw kind gebruikmaken van de huiswerkbegeleiding via de Brede School. U kunt uw kind hiervoor aanmelden via de website van de Brede School of via Steunpunt OOG (aanmelden op locatie).

Lukt het niet om het formulier online in te vullen, dan kunt u ons bellen.