Gratis Rotterdampas voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar

Met de Rotterdampas kunnen gezinnen meer dan 750 leuke dingen doen in Gouda en de regio. Gezinnen met een laag inkomen kunnen de Rotterdampas met korting en voor kinderen gratis aanvragen. Dit is onderdeel van het kindpakket. Op de Rotterdampas van kinderen van 4 tot en met 17 jaar staan automatisch ook een jeugdtegoed en 2 tegoedbonnen voor sport en cultuur. U kunt de gratis Rotterdampas voor uw kind aanvragen via het kindpakket, eventueel met andere producten uit het kindpakket.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen

In verband met het coronavirus is het maken van een afspraak verplicht. Na de online aanvraag komt u langs in het Huis van de Stad om de passen te bestellen. Zonder afspraak kunt u niet langskomen in het Huis van de Stad. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 14 0182.

  • Uw inkomen moet onder 120% van de bijstandsnorm liggen.
  • Minimaal 1 van de ouders moet een Rotterdampas van € 5,- kopen door het aanvraagformulier in te vullen. U kunt de Rotterdampas met korting kopen als uw aanvraag is goedgekeurd.

De Rotterdampas is 1 jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. 

Met de Rotterdampas kunnen gezinnen meer dan 750 leuke dingen doen in Gouda en de regio, gratis of met korting. Bekijk alle acties op de website van de Rotterdampas. Op de Rotterdampas van kinderen van 4 tot en met 17 jaar staan automatisch ook een jeugdtegoed en 2 tegoedbonnen voor sport en cultuur.

Het jeugdtegoed is een bedrag op de Rotterdampas voor kinderen die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen. Het jeugdtegoed is een bedrag van € 150,- voor (sport)kleding en schoolspullen. Het tegoed staat automatisch op de Rotterdampas van kinderen van 4 tot en met 17 jaar.

U moet het jeugdtegoed besteden in het jaar dat de Rotterdampas geldig is. Daarna vervalt het bedrag dat op de Rotterdampas staat. De Rotterdampas is 1 jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de winkels lang dicht geweest. Hierdoor heeft u het jeugdtegoed lange tijd niet kunnen uitgeven. We begrijpen dat dit heel vervelend is. Daarom kan u het tegoed dat nog op uw pas staat, ook na 1 maart nog uitgeven. Dit geldt voor het hele pasjaar van 2022. Het overgebleven tegoed uit 2020 zal wel vervallen vanaf 1 maart 2022. Het jeugdtegoed voor het nieuwe pasjaar krijgt u daar ook bij. Het is hiervoor wel belangrijk dat u de Rotterdampas verlengt.

U kunt het jeugdtegoed alleen in winkels in Gouda gebruiken. Bekijk bij welke winkels u het jeugdtegoed kunt uitgeven.

Op de website van de Rotterdampas kunt u bij ‘MijnPas’ nakijken hoeveel jeugdtegoed op de pas staat. 

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen met de tegoedbon voor sport en cultuur in Gouda gratis sporten of muziekles volgen. De tegoedbonnen zijn voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. De tegoedbonnen staan automatisch op de Rotterdampas.

Het tegoed bestaat uit 2 bonnen. Iedere bon is een half jaar geldig.

De 2 tegoedbonnen zijn geldig bij verschillende verenigingen. Bekijk bij welke verenigingen uw kind de tegoedbonnen kan inleveren.

 

Lukt het niet om het formulier online in te vullen, dan kunt u ons bellen.