Gratis advies duurzaam maken bedrijf

De gemeente Gouda helpt ondernemers graag met het duurzaam maken van hun bedrijf. Bent u een ondernemer en wilt u hiermee aan de slag? Dan kunt u gratis advies krijgen over de beste manieren om uw bedrijf duurzamer te maken.

Bij het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland kunnen ondernemers uit Gouda terecht voor vragen en onafhankelijk advies hoe zij hun bedrijf duurzaam kunnen maken. De medewerkers van het servicepunt zetten bijvoorbeeld opties om energie te besparen voor u op een rij, vertellen u over subsidies en fiscale regelingen, of brengen u in contact met de netbeheerder, verzekeraar, pandeigenaar of de gemeente.

Er zijn 3 dingen waar het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland u mee kan helpen:

  • Energie besparen: een adviseur komt op bezoek en denkt mee over isolatie en slimme manieren om energie te besparen. Ook kan het servicepunt u advies geven over de belastingregelingen.
  • Zonnepanelen: het servicepunt denkt met u mee over verzekeringen, netcapaciteit en mogelijk samenwerken met een energiecoöperatie. Ook helpen ze u bij de aanvraag van subsidies.
  • Geen gas meer: het servicepunt helpt u als u geen gas meer wilt door een stappenplan te gebruiken. Daarbij kijken ze of uw bedrijf genoeg isolatie heeft, welke warmtebron goed is en of u ook meteen zonnepanelen kunt nemen.

Dat kan door te mailen naar info@seb-mh.nl. Dan neemt 1 van de adviseurs van het servicepunt contact met u op.

 

Het servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland is een samenwerking van de duurzaamheidsplatforms uit Midden Holland. Het wordt gefinancierd door het bedrijfsleven, gemeentes, de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninklijkheidsrelaties.