Terrasvergunning

Wilt u bij uw horecabedrijf een terras plaatsen? Dan heeft u een terrasvergunning nodig. Als u er alcohol schenkt, moet het terras ook op uw alcoholvergunning staan genoemd.

eHerkenning logo

Log in met eHerkenning en uw organisatiegegevens zijn al ingevuld. Lees meer over eHerkenning.

Aanvragen

U heeft een terrasvergunning nodig als u een openbaar terras wilt openen. Let op, waarschijnlijk heeft u ook een exploitatievergunning nodig. Als u een exploitatievergunning aanvraagt voor een nieuw horecabedrijf dan hoeft u geen aparte terrasvergunning aan te vragen. Schenkt u ook alcohol? Dan heeft u ook een alcoholvergunning nodig.

U start de aanvraag met de knop bovenaan deze pagina. U heeft hier eHerkenning voor nodig van betrouwbaarheidsniveau 2+. 

De aanvraag van een terrasvergunning kost € 22,70. Deze kosten betaalt u tijdens de online aanvraag meteen met iDEAL of een creditcard. U kunt later een rekening voor uw betaling downloaden uit uw zaak op MijnGouda. Ook als u de vergunning niet krijgt, moet u deze kosten betalen.

Een terrasvergunning is maximaal 1 jaar geldig en geldt tot en met 31 december van het jaar waarin u de vergunning aanvraagt.

Elk jaar kunt u vanaf oktober een aanvraag doen voor het jaar erop. Dit doet u met de knop bovenaan deze pagina.

Heeft u een terrasvergunning maar wilt u de grootte of de plek van het terras aanpassen? Dan moet u dit doorgeven aan de gemeente. Dit kan via de knop bovenaan deze pagina.

Zolang u zich houdt aan de eisen uit uw vergunning, hoeft u het niet bij de gemeente te melden als u de openingstijden of de indeling van het terras aanpast.

Bekijk hiervoor de vastgestelde 2e wijziging beleidsregels terrassen 2016.

Als het niet lukt om het formulier online in te vullen, dan kunt u ons bellen.