Vergunning seksbedrijf

Wilt u een seksbedrijf beginnen? Dan heeft u een vergunning nodig. We raden u aan contact op te nemen met de gemeente als u van plan bent een vergunning voor een seksbedrijf aan te vragen. Hiervoor kunt u bellen met het team Bijzondere wetten via telefoonnummer 14 0182. We maken dan een afspraak om samen met u door te nemen wat u moet aanleveren.

eHerkenning logo

Log in met eHerkenning en uw organisatiegegevens zijn al ingevuld. Lees meer over eHerkenning.

Aanvragen

Een seksbedrijf is bijvoorbeeld:

  • een seksbioscoop;
  • een seksautomatenhal;
  • een sekstheater, parenclub;
  • een prostitutiebedrijf;
  • een erotische-massagesalon.

Voor het aanvragen van een vergunning moet u:

  • minimaal 21 jaar zijn;
  • niet onder financieel toezicht (curatele) staan;
  • van onbesproken gedrag zijn.

De gemeente vraagt u vaak ook om een Bibob-vragenlijst in te vullen. Met behulp van uw antwoorden, bepaalt de gemeente of er een risico is dat de vergunning gebruikt gaat worden voor criminele activiteiten.

De vergunning wordt voor maximaal 10 jaar verleend en kan telkens voor een periode van 5 jaar worden verlengd.

Let op: verandert de exploitatievorm, rechtsvorm of inrichting? Dan moet u een nieuwe vergunning of een wijziging van de vergunning aanvragen. De vergunning voor een seksbedrijf is persoonsgebonden. Dat wil zeggen dat een vergunning nooit overgedragen kan worden aan iemand anders.

De aanvraag van een vergunning seksbedrijf kost € 1.373,15. U betaalt dit bedrag tijdens de online aanvraag meteen met iDEAL of een creditcard. Daarna kunt u een rekening voor uw betaling downloaden uit uw zaak op MijnGouda. Ook als u de vergunning niet krijgt, moet u deze kosten betalen.

U start de aanvraag met de knop bovenaan deze pagina. Bij het doen van de aanvraag heeft u eHerkenning nodig. Meer informatie over eHerkenning vindt u op de pagina ‘online zaken regelen met eHerkenning‘.

Als het niet lukt om het formulier online in te vullen, dan kunt u ons bellen.