Bedrijf vestigen in Gouda

Gouda is een aantrekkelijke stad om in te ondernemen. De stad ligt aan de A12/A20 midden in het Groene Hart dichtbij Den Haag, Rotterdam en Utrecht. In het centrum is het verleden nog goed zichtbaar en er is veel energie in de stad. Gouda heeft een centrumfunctie voor gemeenten in de buurt en een diverse economie met veel mkb-bedrijven. De clusters ICT, (financiële) dienstverlening, maakindustrie en zorg en welzijn zorgen voor veel banen. 

Gouda heeft 5 bedrijventerreinen:

  • Goudse Poort
  • Gouwe Spoor
  • Kromme Gouwe
  • Gouwestroom
  • Hollandsche IJssel, die bestaat uit de  locaties Schielandse Hoge Zeedijk en Stolwijkersluis

De bedrijventerreinen zorgen voor een belangrijk deel van het aantal banen in Gouda. De bedrijventerreinen hebben allemaal een verschillend karakter. Zo zijn op de Goudse Poort veel kantoren op het gebied van dienstverlening en is op Kromme Gouwe veel maakindustrie aanwezig.

Bedrijventerreinen in Gouda met in het noordwesten Gouwe Park, in het noorden Goudse Poort, daaronder de Spoorzone, Gouwespoor en Kromme Gouwe. In het zuiden Gouwestroom en in het zuidoosten Schielands Hoge Zeedijk en Stolwijkersluis.

Als u een vraag heeft over ondernemen in Gouda kunt u de gemeente een e-mail sturen naar gemeente@gouda.nl of bellen op telefoonnummer 14 0182.