Beveiligd mailen naar de gemeente

Gemeente Gouda gaat vertrouwelijk om met gevoelige informatie. Daarom willen we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie veilig communiceren. Dat is nodig omdat de huidige kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post – kwetsbaar zijn. Wij sturen deze informatie via ZIVVER. Ook kunt u op een veilige manier via ZIVVER met ons mailen. De gemeente gebruikt ZIVVER alleen als het niet mogelijk is om u op een andere manier (bijvoorbeeld via MijnGouda) informatie te sturen.

Hoe herken ik een veilige e-mail van de gemeente?

Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvangt u gewoon per mail. In dit mailbericht vindt u een link naar een beveiligde omgeving. Hier moet u een sms-code of een toegangscode invoeren om het bericht te lezen. Als de gemeente u een mail via ZIVVER stuurt, krijgt u daarvoor eerst een mail met uitleg over het gebruik van ZIVVER. Daarna ontvangt u de beveiligde mail. In deze filmpjes ziet u hoe u een veilig bericht ontvangt en leest.

Hoe kan ik een veilige e-mail naar de gemeente sturen?

Wilt u vertrouwelijke informatie veilig mailen naar de gemeente Gouda? Bijvoorbeeld omdat u via de gemeente zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ontvangt? Dat kan via de ZIVVER conversatiestarter. De inhoud van uw mail en bijbehorende documenten zijn versleuteld. Dit betekent dat alleen de verzender en de ontvanger de inhoud van de e-mail zien. Iedereen kan gebruikmaken van deze conversatiestarter, u heeft hiervoor dus geen account nodig.
Als u de conversatiestarter start, dan opent er een pagina in de ZIVVER webapp. Op deze pagina laat u uw naam en e-mailadres achter. Vervolgens ontvangt u een notificatiebericht in uw mailbox. Op deze manier weten we zeker dat u de eigenaar van het opgegeven mailadres bent. Via de link in het notificatiebericht kunt u een veilig bericht open. U kunt nu een bericht typen, een bijlage toevoegen en natuurlijk veilig verzenden.

Stuur een veilig bericht naar de gemeente Gouda

Stuur een veilig bericht naar de gemeente via de knop ‘start veilig bericht’. Start veilig bericht

Waar vind ik meer informatie over ZIVVER?

Meer informatie over ZIVVER vindt u op de website van ZIVVER of bezoek het helpcentrum van ZIVVER.