Terug naar het overzicht

Zorgverzekering met korting voor mensen met een laag inkomen

Een rode stethoscoop

Mensen met een laag inkomen kunnen via de gemeente Gouda deelnemen aan een collectieve zorgverzekering b­ij VGZ. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse premie voor de aanvullende verzekering. Daarmee zijn Gouwenaars die hoge zorgkosten hebben goed verzekerd voor minder geld.

U kunt de collectieve verzekering aanvragen als u een inkomen heeft tot 130% van de bijstandsnorm. Er is geen medische selectie, dus u krijgt geen vragen over uw gezondheid.

Keuze uit 2 aanvullende pakketten

De gemeente biedt keuze uit 2 aanvullende verzekeringen. Het VGZ gemeentepakket Compleet en hetzelfde pakket plus afkoop van het eigen risico. De aanvullende verzekeringen bieden bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, de aankoop van een bril en tandartsbehandelingen.  

Het pakket met afkoop van eigen risico is aantrekkelijk voor mensen die verwachten dat zij het volledige verplichte eigen risico moeten betalen of niet met het eigen risico te maken willen hebben.

Voorwaarden en aanvragen

Informatie over de voorwaarden en hoe u de verzekering kunt aanvragen vindt u op de website van Gezond Verzekerd of onze pagina over de zorgverzekering. U kunt ook bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 0182. Vraag de zorgverzekering voor het jaar 2023 uiterlijk op 31 december 2022 aan.