Terug naar het overzicht

Winnaars Gouda Cheese Awards

Op de foto ziet u de jury van de Gouda Cheese Awards.

Vanmiddag was de uitreiking van de Gouda Cheese Awards. In de categorie Gouda 48+ belegen won Zoeterweijde van Uniekaas Holland. In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen ging de 1e prijs naar Nora jong belegen van Kaashandel Remijn. De winnende kazen dragen een jaar lang de titel ‘lekkerste kaas van Nederland’.

In de categorie Goudse 48+ belegen ging zilver naar Noord-Hollandse Gouda van Zijerveld en brons naar Lutjewinkel van Zijerveld. In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen was Saantje van Zijerveld goed voor zilver en kreeg Witte Sikke van Kaashandel Remijn brons.

VIP-jury

De VIP-jury bestond uit burgemeester Pieter Verhoeve, Francesca van Berk (‘Francesca Kookt’) en Michelin-sterrenchef Martijn Kajuiter. De Gouda Cheese Awards vonden plaats in de Goudse Waag en de finale werd gepresenteerd door Frau Antje.

De kaaswedstrijd is geen technische keuring maar een neutrale smaaktest. De 6 finalekazen zijn dit voorjaar al geproefd door consumentenpanels in het Centrum van Smaakonderzoek (CSO) en in de kaasbus die door de Cheese Valley toerde. Bij de finale kon door de coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn.

Op de website van de Gouda Cheese Awards staat een samenvatting van de middag.