Terug naar het overzicht

Win een appelboompje met een groen idee

Stichting Steenbreek, Stichting Deeltuinen en de gemeente Gouda slaan de handen ineen met de actie voor het vergroenen van tuinen. Zij dagen inwoners uit om ideeën in te sturen voor meer groen en minder steen in de tuin. Met groenere tuinen dragen we bij aan een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving. En dat is hard nodig. Onder alle inzendingen worden 50 Elstar appelboompjes verloot.

Steen eruit, plant of boom erin

Het wordt steeds natter en warmer in de stad. Dat heeft een negatief effect op mens, dier en natuur. In snel tempo verdwijnen veel plant- en diersoorten. Gelukkig kunnen we hier samen wat aan doen. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen, helpt. Zo kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen. Dieren vinden weer een leefgebied, het leven in de bodem verbetert en wij mensen voelen ons ook prettiger en gezonder.

Hoe kan ik meedoen?

Door uw eigen tuin of balkon groener te maken, draagt u ook bij aan een groenere stad. Laat ruimte in de tuin voor borders, plaats (klim)planten, plant bomen of zet potten met planten op uw balkon. Heeft u een groen idee voor uw tuin, terras of balkon? Stuur uw idee in en inspireer zo andere inwoners. U maakt bovendien kans op 1 van de 50 Elstar-appelboompjes. U kunt uw idee voor 13 maart insturen via de website van Stichting Deeltuinen.

Stichting deeltuinen

Niet iedereen heeft een tuin om groener te maken. In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen huishoudens geen tuin. Stichting Deeltuinen heeft hier een oplossing voor bedacht. Tuineigenaren delen hun tuin met mensen die geen tuin hebben. Gratis en belangeloos. Van elk geplant boompje gaat € 5 namens de gemeente naar Stichting Deeltuinen voor het vergroten van de community in Gouda. Zo draagt deze actie bij aan het uiteindelijke doel van Stichting Deeltuinen: voor iedereen een tuin op fietsafstand.