Terug naar het overzicht

Wie verdient er volgens u een lintje?

Fred Jacobs ontvangt zijn lintje van burgemeester Verhoeve.

Fred Jacobs ontving afgelopen Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de maatschappij. Fred heeft zich ingezet voor ontzettend veel verschillende organisaties vanaf de jaren 70 tot nu.

Op sportief gebied was hij onder meer trainer bij The Braves en wedstrijdleider bij watersportvereniging Elfhoeven, windsurfclub Reeuwijk en bij Nationale zeilwedstrijden. Op gebied van (radio)techniek was hij jarenlang actief bij Gouwestad, VERON en de Benelux QRP Club. Op dit moment is hij actief bij buurthuis de Kade, Goudasfalt en de Theaterbakkerij en dan hebben we nog niet eens alles genoemd.

Wat betekent het krijgen van een lintje voor u?

Fred Jacobs: “Ik was zeer verrast met mijn lintje! Je denkt er weleens aan dat je er ooit misschien 1 zou kunnen krijgen. Ik verwachtte het totaal niet. Dan wordt het opeens werkelijkheid. En dan besef je dat veel mensen je waarderen voor wat je de afgelopen 52 jaar als vrijwilliger hebt gedaan. Ik hoop dat ik nog vele jaren actief mag blijven als vrijwilliger.”

Kent u ook een inwoner van Gouda die een lintje verdient?

Draag die persoon dan nu voor. De aanvraag moet voor 1 juli zijn gedaan. Kijk voor meer informatie op de website van de Kanselarij der Nederlandse Orden of bel met de gemeente via telefoonnummer 14 0182.

Foto: Astrid den Haan