Terug naar het overzicht

Wie verdient er een lintje? Voordragen kan tot 1 juli

Een koninklijke onderscheiding op een colbert gespeld.

Elk jaar worden er lintjes uitgereikt aan mensen die zich hebben ingezet voor de maatschappij. Het gaat bijvoorbeeld om werkzaamheden als vrijwilliger binnen sociaal-maatschappelijke organisaties, maar ook om mooie kunstprestaties, unieke sportprestaties, bijzonder vernieuwend ondernemerschap of grensverleggend wetenschappelijk werk. Koninklijke onderscheidingen heten ook wel ‘lintjes’. U kunt tot 1 juli iemand voordragen voor de Lintjesregen van 2024.

De Gouwenaars hieronder zijn afgelopen Lintjesregen verrast met een lintje. Wij vroegen wat het ontvangen van een lintje voor hen heeft betekend:

Pietje Hoogendijk

“Een prachtige waardering voor alles wat ik met zoveel plezier en liefde doe. Om zoiets mee te maken is onbeschrijfelijk.”

Peter Willem Meijer

“Het lintje is een onverwachte waardering voor het theaterwerk dat ik al vele jaren doe. Ik word er warm en blij van. Het inspireert mij om verder te gaan met mijn passie: community theater en verhalen te vertellen die mensen raken. Ik ben een dankbaar mens.”

Rudolf Johannes Lubken

“Het ontvangen van een lintje vind ik een grote eer en een blijk van waardering voor het werk dat ik in mijn vrije tijd voor de vereniging doe. Daarnaast waardeer ik ook het feit dat mensen de tijd hebben genomen om de aanvraag voor mij in te dienen. Dit stimuleert me om door te gaan, voor zover mijn gezondheid en tijd dat toestaan.”

Voordragen

Kent u ook een inwoner van Gouda die een lintje verdient? Draag hem of haar dan nu voor.  De aanvraag moet voor 1 juli 2023 zijn ingediend. Kijk voor meer informatie op www.lintjes.nl of bel met de gemeente via telefoonnummer 14 0182.

Foto: Astrid den Haan