Terug naar het overzicht

Wie verdient een Goudse Ster in 2021?

Jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen: zij verdienen een Goudse Ster! Tot 1 oktober kunt u kinderen en jongeren voordragen voor een Goudse Ster. Kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 23 jaar die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden!

Goudse Ster

De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Zoals jongeren die in 2020 een Goudse Ster ontvingen voor hun hulp tijdens de 1elockdown. Of bij de sportclub training geven en altijd meehelpen met verschillende activiteiten. Denk ook aan jongeren die zich inzetten voor een goed doel, lastige onderwerpen bespreekbaar maken of een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Zij mogen in de schijnwerpers staan. Daarom zijn de Goudse Sterren in het leven geroepen. Sinds 2009 reikt de burgemeester jaarlijks maximaal 10 Goudse Sterren uit. De uitreiking vindt jaarlijks plaats in november rondom de dag van de Rechten van het Kind, in het Stadhuis van Gouda. Dit jaar is dat op vrijdag 19 november.

Aanmelden tot 1 oktober

Iedereen kan tot 1 oktober een kandidaat voorstellen via de officiële voordrachtpagina.

Foto: Astrid den Haan