Terug naar het overzicht

Wethouder Niezen wijst de weg naar Oostelijke fietsenstalling

Wethouder Hilde Niezen sprayt een gele markering op de straat om fietsers de weg naar de fietsenstalling te wijzen.

De gemeente vernieuwt het stationsgebied. Dat betekent ook dat u uw fiets nu op een andere plek parkeert. Er is een nieuwe fietsenstalling aan de oostkant van het station, de Oostelijke fietsenstalling, en half oktober is ook de Westelijke fietsenstalling klaar.

Het is even wennen, maar wethouder Hilde Niezen laat in onderstaand filmpje zien hoe u bij de stalling komt én uw fiets snel parkeert in de boven- of onderrekken. Fietsen parkeren voor het station is hierdoor niet meer nodig. Als u het spoor volgt met de gele fietsen, vanaf het Bouwmeesterplein en de ingang van het station, komt u snel bij de stalling uit. In het filmpje ziet u hoe de wethouder de start van de ‘route’ markeert en vervolgens haar fiets netjes parkeert in de stalling. Er hangen ook spandoeken en regelmatig staan er hostessen die u de weg wijzen. Als iedereen het voorbeeld van de wethouder volgt, dan blijft het Stationsgebied netjes en overzichtelijk. Zodra de Westelijke stalling open gaat, maken we het u nog makkelijker. Daar zijn plekken voor scooters, bakfietsen, fietsen met een krat en e-bikes.

In de Oostelijke fietsenstalling bij het station is voldoende plek om 1.400 fietsen te stallen. Er is een beneden- en bovendek en de stalling ligt pal naast het station. Er is dus genoeg plek om uw fiets veilig en makkelijk te stallen.