Terug naar het overzicht

Westergouwe viert lustrum

Het is precies 5 jaar geleden dat de 1e bewoners in Westergouwe de sleutel van hun nieuwbouwhuis in ontvangst namen. Een feestelijke dag waarop de bewoners als presentje een bijenhotel hebben gekregen. Wethouder Rogier Tetteroo kreeg de eer om 10 bijenhotels aan de 1e bewoners te overhandigen. Westergouwe is een van de meest duurzame en waterrijkste wijken van de Randstad. De wijk, met ruim 4.400 woningen, is gebouwd in samenwerking met VolkerWessels Vastgoed en Heijmans.

Op 22 april 2016 kreeg familie De Visser de 1e sleutel uit handen van toenmalig burgemeester Milo Schoenmaker. Sindsdien is er in Westergouwe veel gebeurd. Van 1 straat midden in een weiland, is Westergouwe vandaag de dag uitgegroeid tot een volwaardige woonwijk van Gouda. In oktober 2020 is de 1e fase van Westergouwe afgerond en ook in de 2e fase van Westergouwe wordt nu al volop gewoond. Hier zijn alle woningen verkocht. De laatste woningen worden in de komende maanden gebouwd en opgeleverd. Wethouder Rogier Tetteroo: “Het is mooi om te zien en te ervaren hoeveel eendracht en diversiteit hier de afgelopen 5 jaar is ontstaan. De mensen maken de stad.”

Westergouwe is nog niet af. Westergouwe-III is de nieuwste fase van Westergouwe. Er komen ruim 900 verschillende woningen bij. In de 3e beginnen we ook aan de bouw van het kloppende hart van Westergouwe. Alle voorzieningen met gebruiks- en bezoekfuncties komen hier in de toekomst samen. Zo krijgt de school met sportveld in Westergouwe-III zijn definitieve plek.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Westergouwe.

Foto: Astrid den Haan