Terug naar het overzicht

WerkgeversServicepunt geopend in Huis van de Stad

Wethouder Rogier Tetteroo knipt een lintje door om het WSP in het Huis van de Stad te openen

Meer en beter opgeleide medewerkers, gelukkigere collega’s of een werkend inclusiebeleid waardoor meer mensen kans op werk hebben. Voor al dit soort personeelsvragen is nu 1 loket voor alle werkgevers uit de gemeenten Gouda, Waddinxveen, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk in het Huis van de Stad, op de begane grond. Voor advies, informatie en concrete oplossingen om meer mensen aan het werk te helpen en te houden.

Wethouder Rogier Tetteroo knipte tijdens de opening het lintje door om de plek in het Huis van de Stad te openen namens de 4 gemeenten, UWV, Promen en Ferm Werk. Samen met de andere regionale bestuurders startte hij WSP Midden-Holland en is blij dat er nu regionaal wordt samengewerkt om werkgevers te helpen. Daarmee wordt de kans op succesvolle matches tussen werkgevers en werkzoekenden aanzienlijk vergoot. ‘Kijken wat wél kan’, is een zin die tijdens de openingsbijeenkomst naar voren komt.

Opleiden, opknippen en coachen

Soms staat iets in de weg waardoor die matches niet gemaakt kunnen worden. Chantal Botz is projectleider bij WSP Midden-Holland en zegt daarover: “Heeft iemand de nodige diploma’s niet omdat leren in de schoolbanken niet weggelegd is voor diegene? Dan leiden we diegene toch gewoon op de werkvloer op of door een korte praktijkgerichte scholing. Niet jarenlang, ook niet een paar maanden, maar gewoon in een paar weken tijd. Met uiteraard een officieel certificaat of praktijkverklaring als beloning. Kan iemand niet álle taken uitvoeren die bij een functie horen? Dan is het opknippen van een functie een oplossing waar we graag bij helpen. Doordat we zo fijn samenwerken – bijvoorbeeld met de regionale ontwikkelbedrijven Promen en Ferm Werk – is er altijd de juiste begeleiding en zijn er weinig financiële risico’s. Onze dienstverlening is kosteloos, maar we moeten er allemaal wel de tijd voor maken en ervoor willen gaan. Zowel de werkgever als de werkzoekende.”

Over WSP

WerkgeversServicepunt Midden-Holland stimuleert werkgevers om op een mensgerichte, slimme en financieel aantrekkelijke manier te ondernemen. Dat noemen we sociaal of inclusief ondernemen. Daarmee helpt en houdt WSP meer mensen in Gouda, Bodegraven – Reeuwijk, Krimpenerwaard en Waddinxveen aan het werk. Kijk op de website van WSP Midden-Holland voor meer informatie.