Terug naar het overzicht

Werkcafé Midden-Holland breidt uit in 2023

Twee vrouwen op een blauwe bank aan een tafeltje overleggen. De achterste vrouw, in een beige pak, schrijft in een notititeblok.

In Gouda en de regio zijn nog veel werkgevers op zoek naar personeel. Ook zijn veel inwoners op zoek naar een baan. Waar moet u beginnen als u (ander) werk zoekt, of als u niet weet waar u goed in bent? Waar kunt u naar toe als u binnenkort ontslagen wordt? Wat kunt u met een diploma dat u gehaald hebt in een ander land? Wat als u jaren thuis voor het huishouden hebt gezorgd en weer wilt werken?

Voor dit soort vragen startte arbeidsmarktregio Midden-Holland in 2022 als test het Werkcafé in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Inwoners stappen zonder afspraak binnen voor gratis advies over werk en (om)scholing. In 2023 breidt het Werkcafé uit met uitzendbureaus, zodat een match met een baan direct gemaakt kan worden.

Talent

Chantal Botz is manager bij het WerkgeversServicepunt: “Mensen hebben soms geen idee hoe waardevol ze zijn of welke talenten ze hebben. Wij helpen dit uitzoeken. Met onze testen, loopbaanbegeleiding, leerwerk-programma’s en financieringsmogelijkheden voor opleidingen, geven we nét dat zetje om mensen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Hiermee komen we tegemoet aan de grote vraag naar personeel.”

Werkcafé bezoeken?

Bent u werkzoekend, werkgever, starter, zelfstandig ondernemer? Het Werkcafé is elke dinsdag van 9.00-12.00 uur in het Huis van de Stad in Gouda.

Meer informatie is te vinden op de website van Werkcafé Midden-Holland.