Terug naar het overzicht

Vrouwen Jodan Boys gehuldigd in stadhuis

Groepsfoto van het 1e vrouwteam van Jodan Boys met begeleiders, staf, burgemeester Verhoeve, wethouder Bunnik en kinderburgemeester Pheline op het bordes van het stadhuis.

Het 1e vrouwenteam van Jodan Boys is donderdagmiddag gehuldigd door burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder sport Michiel Bunnik. In de trouwzaal van het stadhuis kregen de speelsters, staf en begeleiders een oorkonde als beloning voor hun unieke prestatie: 3 keer kampioen en promotie naar de Topklasse.

“Voor de 3e keer achter elkaar kampioen worden is echt een ongekende prestatie”, sprak wethouder Bunnik de Goudse de 20 speelsters van het succesteam toe. “11 van jullie zijn bij de pupillen van Jodan Boys begonnen. Dat is ook een groot compliment waard aan de club. Het lukt Jodan Boys blijkbaar om talenten goed te laten doorgroeien én om ze vast te houden bij de club.”

Inspiratie

Burgemeester Verhoeve deelde vervolgens de oorkondes uit met een persoonlijke toespraak voor elke speelster. “Jullie zijn niet alleen een grote inspiratie voor de nieuwe, jonge talenten bij jullie club, maar ook een inspiratie voor heel Gouda. Van harte gefeliciteerd en heel veel succes volgend jaar op het hoogste amateurniveau van Nederland”, sloot hij af, waarop kinderburgemeester Pheline van der Linden het hele team en de staf een mooie bos bloemen gaf. Tot slot kreeg de ploeg een cheque van € 750,- om de titel en promotie goed te vieren.

Saamhorigheid

Op zaterdag 18 mei werden de vrouwen van Jodan Boys kampioen door met 4-0 van Sparta 2 te winnen. Een prestatie die aan het begin van het seizoen niemand voor mogelijk had gehouden voor de nieuwkomer in de landelijke hoofdklasse. Een plek in het linker rijtje was aanvankelijk de doelstelling. Na de winterstop werd dat doel al bijgesteld naar een plek bij de top 3. Met saamhorigheid als belangrijkste wapen werd het zelfs een titel, de 3e op rij.

Foto: Astrid den Haan