Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Wilma Gottschalk - Klijn

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

Op 15 oktober 2022, heeft mevrouw W.H.M. (Wilma) Gottschalk – Klijn de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen door wethouder Thierry van Vugt. De erepenning is uitgereikt tijdens de laatste bijeenkomst van EXPO GOUDA MAAKT. Zij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor haar jarenlange vrijwillige inzet.

Vanaf 2010 was mevrouw Gottschalk 5 jaar lang vrijwilliger bij de Krant van Gouda. Zij schreef artikelen voor de krant en door haar interviews met stadsbewoners en projecten is haar interesse ontstaan in mensen en mooie projecten.

Sinds 2014 is mevrouw Gottschalk vrijwilligerscoördinator bij GOUDasfalt. Zij zet zich in voor het werven, selecteren en matchen van deze grote groep vrijwilligers. Naast het werven van mensen onderhoudt zij ook contacten met maatschappelijke organisaties. Er worden bijvoorbeeld mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of statushouders betrokken bij de diverse activiteiten en dagbestedingen.

Sinds 2020 is zij tevens actief voor het project EXPO GOUDA MAAKT – een doorlopende 6 maanden durende expositie in het feestjaar Gouda750. Al haar verbindende expertise heeft zij ingezet: fondsaanvragen, ondernemerscontacten, ontwerp en uitvoering, expo shop en meer.

Daarnaast voorziet zij met enige regelmaat alle vrijwilligers van belangrijke informatie door ze een nieuwsbrief te sturen.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders bedacht om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben voor een langere tijd vrijwilligerswerk gedaan voor de Goudse samenleving.