Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Wil Massar – van Leeuwen

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

Op zaterdag, 6 november 2021, heeft mevrouw W.C. (Wil) Massar – van Leeuwen de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Corine Dijkstra. De erepenning is uitgereikt tijdens de Vrijwilligersproeverij bij de Oude Begraafplaats, Prins Hendrikstraat 1 in Gouda. Zij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor haar jarenlange inzet bij de Stichting Oude Begraafplaats in Gouda.

Mevrouw Massar assisteert sinds 2001 bij het beheer en onderhoud op de Oude Begraafplaats. Ondanks haar beperking is zij met haar scootmobiel, minimaal 2 dagen per week, op de Oude Begraafplaats te vinden waar ze verschillende werkzaamheden verricht. Zij zorgt voor de administratie van namen en grafnummers, de juiste locaties zoekt zij samen met haar man op in het archief. Daarnaast herstelt zij de vervaagde teksten op grafstenen, zodat deze weer leesbaar zijn.

Mevrouw Massar is daarnaast ook gastvrouw op de Oude begraafplaats, ze ontvangt daar nabestaanden en bezoekers. Zij verzorgt rondleidingen voor scholieren en groepen en vertelt uitgebreid verhalen over de historie en de cultuur van overledenen. Zij is steun en toeverlaat voor andere vrijwilligers.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.