Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Ria Broszius - Boer

Op woensdag 14 april heeft mevrouw M.J. (Ria) Broszius – Boer de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Zij krijgt de erepenning als blijk van grote waardering voor haar jarenlange vrijwillige inzet bij Ronssehof.

Mevrouw Broszius is al sinds april 2009 als allround vrijwilliger actief bij de activiteitenbegeleiding van Ronssehof. Zij is onder meer actief bij de Koersbal activiteit, zij zorgt ervoor dat de activiteit start en ondersteunt de cliënten tijdens het opstaan en gooien van de bal. Mevrouw Broszius is tevens actief bij de gym en heeft daar haar vaste taken. Ze zorgt ervoor dat iedereen de benodigde attributen bij de hand heeft. Tijdens de bingoavonden helpt mevrouw Broszius daar waar nodig is en ook bij grote, jaarlijks terugkerende activiteiten is mevrouw Broszius inzetbaar. Naast alle hulp bij de activiteiten is zij bovendien wekelijks actief bij het koffie ronddelen. Daarbij loopt ze elke week haar vaste rondje en maakt zij een praatje met de bewoners. Mevrouw Broszius is voor de activiteitenbegeleiders een grote rots in de branding!

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.