Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Han Geurts

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

Op 12 januari 2024 heeft Han Geurts de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Michel Klijmij-van der Laan. De erepenning is uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van wijkteam Nieuwe Park. Meneer Geurts heeft de erepenning ontvangen als waardering voor zijn jarenlange inzet bij het wijkteam.

Vanaf de oprichting in 2005 van buurtpreventie Nieuwe Park is Han Geurts betrokken als straatcontactpersoon. Als straatcontactpersoon is hij de oren en ogen van de wijk wat betreft de leefbaarheid. Samen met andere straatcontactpersonen zorgt meneer Geurts voor de verspreiding van de wijkkrant. Daarnaast verzorgt hij het onderhoud aan de jeu-de-boulesbaan in de wijk.

Het wijkteam heeft, samen met wijkteam Binnenstad, gezorgd voor de aanleg van een route langs bijzondere bomen. Een deel van deze route loopt langs de vijver in het Van Bergen IJzendoornpark. Han Geurts heeft meegeholpen met het plaatsen van de palen waar de informatiebordjes aan bevestigd zijn. Het wijkteam kan altijd een beroep doen op meneer Geurts en hij is altijd bereid om hand- en spandiensten te verrichten.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen als blijk van waardering aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.