Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Fredy Verheij en Jaap van Dam

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

Op zaterdag 29 juni 2024 hebben Fredy Verheij en Jaap van Dam de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Thierry van Vugt en wethouder Michel Klijmij-van der Laan. De erepenningen zijn uitgereikt tijdens het 40-jarig jubileum van de Heemtuin Goudse Hout. Zij hebben de erepenning ontvangen als waardering voor hun jarenlange inzet bij Heemtuin De Goudse Hout.

Fredy Verheij

Sinds medio 1988 is Fredy Verheij actief op de Heemtuin. Zij houdt zich hoofdzakelijk bezig met alternatieve wijzen van verbouwen en telen van groenten en planten. Mensen moeten dat eerst zien voordat ze tot ander manieren over gaan. Fredy is een van de trekkers van het moestuinproject. Momenteel zit Fredy in de PR groep en houdt zich bezig met naschoolse activiteiten.

Jaap van Dam

Sinds medio 1999 is Jaap van Dam actief op de Heemtuin en houdt zich voornamelijk bezig met de “Vlindertuin”. Jaap is een expert op het gebied van vlinders en libellen en organiseert diverse activiteiten zoals de nachtvlindernacht, libellenexcursies en inventarisaties.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen als blijk van waardering aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.