Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Claire Lopes-Cardozo-Boissevain

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

Op 20 oktober 2022 heeft C.W. (Claire) Lopes-Cardozo-Boissevain de vrijwilligerspenning van de stad Gouda gekregen van wethouder Thierry van Vugt. De erepenning is uitgereikt omdat mevrouw Lopes-Cardozo-Boissevain afscheid neemt als voorzitter van Stichting Vrienden van de Goudse Hout. Zij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor haar jarenlange inzet bij de Goudse Hout.

Sinds zij in juni 2000 de Stichting Vrienden van de Goudse Hout heeft opgericht, besteedt mevrouw Lopes-Cardozo-Boissevain met enthousiasme, passie en kennis van zaken haar tijd en energie aan de Goudse Hout. Ze onderhoudt contacten met gebruikers, instanties zoals de Groen Alliantie, wethouders, Staatsbosbeheer, BOA’s en met vertegenwoordigers van organisaties in de Goudse Hout, zoals de heemtuin, manege, wielerbaan en volkstuin. Zij is altijd gericht op het vinden van een balans tussen de verschillende belangen van de mens, fauna en flora. Naast bestuurstaken en overleg met instanties werkt zij mee in de smultuin en neemt zij deel aan activiteiten van de werkgroep Natuurwaarden die de boswachter ondersteunt.

Mevrouw Lopes-Cardozo-Boissevain heeft een groot hart voor kinderen die ze graag bij de natuur wil betrekken. Zo promoot ze slootjesdag en de natuurspeeltuin. Afgelopen jaren heeft zij onder andere vanuit de stichting meegewerkt aan de kwaliteitsimpuls Goudse Hout, het hondenbeleid, de natuurspeelplaats Eldorado, de vlinderidylle, het kunstwerk, de Smultuin en diverse activiteiten voor kinderen.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders bedacht om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben voor een langere tijd vrijwilligerswerk gedaan voor de Goudse samenleving.