Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Christel van Waardenberg - Moons

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

Christel van Waardenberg – Moons heeft vandaag de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra ontvangen. Zij kreeg de erepenning als waardering voor haar jarenlange inzet bij Ronssehof en voormalig Huize Bloemendaal.

Christel van Waardenberg is op 1 januari 2007 gestart als bezoekvrijwilliger in Huize Bloemendaal. Sindsdien bezoekt zij wekelijks patiënten om een praatje te maken, een spelletje te spelen of een een wandeling met ze te maken.

In Ronssehof bracht zij wekelijks het Metro-krantje rond op de kamers van de revalidatiepatiënten.De fysiotherapeuten konden op haar hulp rekenen als ze bij een oefengroep assistentie nodig hadden. Daarna ging mevrouw Van Waardenberg met een groepje patiënten in het restaurant koffiedrinken en aansluitend een wandeling maken, een boodschap doen of mee naar een afspraak in het ziekenhuis. Sinds corona ligt een en ander een beetje stil, maar hopelijk kan dat binnen niet al te lange tijd weer worden opgepakt.

Mevrouw Van Waardenberg zet zich in als vrijwilliger, naast haar gewone werk, omdat zij zich realiseert dat patiënten en cliënten in zorginstellingen behoefte hebben aan dat extra stukje aandacht en zorg waar het personeel niet de tijd voor heeft.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.