Terug naar het overzicht

Vraag de subsidie Samen Aardgasvrij Gouda 2022 aan!

Op de foto ziet u woningen met bomen rondom.

Heeft u altijd al willen onderzoeken hoe uw straat van het aardgas af kan? Of wilt u een lokale samenwerking oprichten? Dan is nu uw kans om een startsubsidie van €5.000,- aan te vragen via de subsidie Samen Aardgasvrij.

U kunt samen met minimaal 4 andere bewoners subsidie krijgen voor proces- en advieskosten richting het aardgasvrij(-klaar) maken van uw woning. De subsidie aanvragen kan tot en met 31 januari 2022 via de pagina Subsidie samen aardgasvrij. Op de pagina vindt u ook meer informatie over de voorwaarden.

De subsidie Samen Aardgasvrij 2022 is bedoeld om nieuwe initiatieven in Gouda aan te moedigen. In de 1e ronde vroegen bewoners bijvoorbeeld subsidie aan voor het oprichten van een lokale samenwerking, het onderzoeken van de buurtbatterijmogelijkheden en buurtacties voor zonnepanelen.

Ook nu kunt u weer voor dergelijke initiatieven subsidie aanvragen. Voor geïnteresseerden organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. Deze is op 14 december om 19.30 uur. Daar vertellen eerdere initiatiefnemers hun ervaringen en krijgt u alle informatie die u nodig heeft om deze subsidie aan te vragen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen met uw naam, adres en e-mailadres naar gemeente@gouda.nl onder vermelding van Informatiebijeenkomst Samen Aardgasvrij.