Terug naar het overzicht

Vervolg werkzaamheden Stedin in binnenstad

Stedin Werkzaamheden worden uitgevoerd in de Binnenstad. De weg is opengebroken en gesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Na het feest van Gouda 750 gaat Stedin nu weer verder met de werkzaamheden aan het gasnet in de binnenstad van Gouda. Voor de winterstop zijn de werkzaamheden het meest zichtbaar op de Lange Tiendeweg en de Kleiweg (BAM) en de Hoge Gouwe (Van Voskuilen).

Het is nodig om het gasnet te vervangen zodat het net van Gouda helemaal klaar is voor de toekomst. Stedin werkt nu in de Goudse binnenstad tot half november 2022. Daarna gaan de werkzaamheden weer verder vanaf januari 2023. Stedin vervangt het Goudse gasnet dat er nu ligt door een nieuw gasnet van modern materiaal. Waar nodig vervangt Stedin ook voor een deel het elektriciteitsnet. Op een aantal plekken vervangt drinkwaterbedrijf Oasen ook gelijk de waterleiding. Doordat Stedin en Oasen de werkzaamheden samen uitvoeren, hebben inwoners hier minder last van.

Werkzaamheden in fases

Stedin heeft de werkzaamheden samen met de gemeente Gouda en de ondernemers in de stad goed voorbereid. De smalle straten moeten namelijk open. Dit betekent dat bewoners en ondernemers hier wat van gaan merken. Aannemers BAM en van Voskuilen voeren de werkzaamheden namens Stedin en Oasen uit. Ze werken in verschillende fases van buurt naar buurt.

Vooraf geïnformeerd

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels, horeca en woningen in ieder geval voor voetgangers bereikbaar. Om winkels en bedrijven te  bevoorraden en hun afval op te halen, maakt de aannemer afspraken met de ondernemer. In sommige gevallen moet voor een aantal uren het gas, de elektriciteit of het water afgesloten worden. Bewoners en ondernemers krijgen van te voren een brief over de werkzaamheden en als gas, elektriciteit of water misschien tijdelijk afgesloten moet worden. Als er omleidingsroutes zijn, worden die duidelijk aangegeven.

Tips of opmerkingen

U kunt de werkzaamheden volgen via de BAM app. U vindt de app in de Google Playstore of de Apple Store. Heeft u als bewoner, ondernemer of winkelier nu al opmerkingen die u aan Stedin mee wilt geven? Stuur dan een mail naar omgevingsmanager Irene de Graaf via irene.degraaf@stedin.net