Terug naar het overzicht

Vervang uw reisdocument op tijd

Sinds 15 mei is het reizen naar veilige landen weer mogelijk. Het gaat om landen met een laag besmettingsniveau. Dit betekent dat vakantiereizen niet meer worden afgeraden. Om op vakantie naar het buitenland te kunnen, heeft u een geldig reisdocument nodig. Is uw identiteitskaart of paspoort verlopen? Maak dan op tijd bij de gemeente een afspraak om deze te verlengen. Door de coronamaatregelen werkt de gemeente alleen op afspraak.

De verwachting is dat de komende tijd steeds meer mensen op het laatste moment een buitenlandse reis boeken. Omdat dit een tijd lang (bijna) niet mogelijk was, kan het zijn dat in de tussentijd bij veel mensen het paspoort of de identiteitskaart is verlopen. Als u niet op tijd een afspraak maakt, kunnen we u misschien niet op tijd helpen. U moet dan een spoedaanvraag doen voor een paspoort of identiteitskaart en dit kost extra geld.

Afspraak maken?

U maakt snel en gemakkelijk een afspraak via www.gouda.nl/paspoort of www.gouda.nl/identiteitskaart. Voor vragen kunt u ons ook bellen op telefoonnummer 14 0182.