Terug naar het overzicht

Veranderingen aan de identiteitskaart

close-up van het Huis van de Stad, met delen van de gevels en details van de gevels.

Per 2 augustus 2021 verandert de huidige identiteitskaart. Dit wordt gedaan om de ID-kaart veiliger te maken en te voldoen aan de Europese wetten. ID-kaarten die al in gebruik zijn blijven geldig tot de uiterste geldigheidsdatum.

Veranderingen

Per 1 januari 2021 is er al een inlogfunctie voor DigiD toegevoegd aan de ID-kaart. Per 2 augustus wordt het uiterlijk van de ID-kaart aangepast en worden er 2 vingerafdrukken van de kaarthouder in de chip toegevoegd. Dit geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Aanvragen

Door de veranderingen kunnen er op donderdag 29 juli vanaf 11.00 uur en op vrijdag 30 juli geen paspoorten en identiteitskaarten worden aangevraagd, omdat de systemen dan vernieuwd worden. De kosten van de ID-kaart worden verhoogd met maximaal €3,55, omdat er met het afnemen van de vingerafdruk meer werk is aan de publieksbalie.

Meer informatie

Meer informatie over de identiteitskaart kunt u vinden op de pagina Identiteitskaart. Meer informatie over de wijzigingen kunt u vinden op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.