Terug naar het overzicht

Uitbreiding voor Petanque vereniging

Gemeente Gouda heeft haar bedrijfsruimte aan de Uiterwaardseweg 3 verkocht aan de Petanque vereniging Gouda. De ruimte zal door de Petanque vereniging worden samengevoegd met haar naastgelegen verenigingsgebouw aan de Uiterwaardseweg 4. Met deze aankoop kan de vereniging haar behoefte aan uitbreiding realiseren.

De Petanque vereniging is al eigenaar van het aangrenzende opstal Uiterwaardseweg 4, waar het verenigingsgebouw zit, en huurt het om de Uiterwaardseweg 3 en 4 liggende terrein van de gemeente voor haar petanquebanen. Door de aankoop van de Uiterwaardseweg 3 en deze samen te voegen met het al bestaande verenigingsgebouw voorziet de vereniging in haar behoefte aan uitbreiding voor zowel haar leden als voor toekomstige gebruikers.

Wethouder Thierry van Vugt (Vastgoed): “Eerder al heeft de Petanque vereniging kenbaar gemaakt gebruik te willen maken van het gemeentelijk pand. Sinds het vertrek van de vorige huurder Cyclus staat het pand leeg. Met de verkoop slaan we 2 vliegen in 1 klap: we geven het pand een nieuwe maatschappelijke invulling, waarmee de behoefte van de Petanque vereniging wordt geaccommodeerd; en we geven invulling aan ons vastgoedbeleid door panden die geen strategische waarde voor de gemeente hebben af te stoten. Het college wenst de Petanque vereniging veel succes met de verdere plannen.”

Foto: Astrid den Haan