Terug naar het overzicht

Trots op onze Gouwenaars!

2020 was een bijzonder jaar, voor u en voor onze stad. Vele Gouwenaars zijn persoonlijk of zakelijk geraakt door het coronavirus. Het heeft een enorm impact op ons leven. We kregen te maken met het verlies van werk, ziekte in onze gezinnen, families of vriendenkring. Of zelfs het overlijden van een dierbare. De maatregelen om het virus een halt toe te roepen, waren én zijn ingrijpend op onze manier van leven. Het maakt ons soms boos, verdrietig of machteloos.

Veerkracht

Tegelijkertijd zien we ook dat deze ongekende tijd de veerkracht van Gouda toont. Veel inwoners, ondernemers en organisaties hebben de schouders eronder gezet en prachtige initiatieven met elkaar opgezet. Honderden vrijwilligers zijn aan de slag gegaan. Daarmee laten we opnieuw zien dat Gouda een stad van samenwerking en creativiteit is. Van een boodschappendienst tot een corona-challenge, van een stroopwafelactie voor zorgmedewerkers tot gratis kerstbomen voor de buurt, van samenwerkende ondernemers tot lichtpuntjes van het kindercollege, van informatieve placemats met tips die huis aan huis werden verspreid tot een heuse feelgood film over Gouda bij Kaarslicht. En dit is nog maar een greep uit alle mooie initiatieven. Zeker is in ieder geval: we deden, én doen het als Gouwenaars samen. 

Wat houden we vast?

We zijn hier meer dan trots op. Vol goede moed en verwachtingsvol kijken we uit naar 2021. Een jaar waarin corona hopelijk verder naar de achtergrond verdwijnt en we elkaar weer gewoon kunnen ontmoeten. Laten we nog even volhouden met elkaar en de coronaregels naleven, en ook de mooie dingen met elkaar vasthouden. We wensen u alle goeds voor het nieuwe jaar!

Gemeenteraad & college van BenW Gouda

Foto: Marianka Peters