Terug naar het overzicht

Terugblik Super Cool Kidsfeest

Op de afbeelding staat locoburgemeester Thierry van Vugt. Hij is omringt door enthousiaste kinderen tijdens het Super Cool Kidsfeest op de Markt in Gouda. Het feest was op woensdagmiddag 13 april.

Eindelijk, na 2 jaar was het weer mogelijk: het Super Cool Kidsfeest. Het leukste feest van het jaar! Het gratis feest van het kindercollege voor alle Goudse kinderen was dit jaar onderdeel van de openingsfeesten rondom Gouda750 en werd zeer goed bezocht. Vele kinderen vermaakten zich op de Markt met vele activiteiten.

Het kindercollege van 2017 heeft bedacht dat er een gratis kinderfeest moest komen voor alle kinderen met de naam Super Cool Kidsfeest. De hele middag konden kinderen allerlei activiteiten doen.

Cadeautjes, taart en plezier

Kinderburgemeester Junia en de kinderwethouders Noor, Nika, Thijmen, Kyan en Dante hebben meegedacht over de activiteiten. Kinderburgemeester Junia vindt dat er bij een feest ook cadeautjes horen. De kinderen die vroeg waren, kregen daarom een kinderboek cadeau. Kinderwethouder Kyan leek het leuk als kinderen sporten konden doen van vroeger, nu en de toekomst. Dat paste in het thema van Gouda 750: Geef Gouda door. En kinderwethouder Thijmen wilde graag broodjes kunnen bakken op een kampvuurtje. Verder konden kinderen dansen, zingen en verkleden, sportieve activiteiten doen, knikkerbanen bouwen en leren over bomen en fossielen. Er werd voorgelezen, geschminkt en er was een spreekuur van de poppendokter. Leerlingen van Mirakel dansten en zongen het Gouda750-lied en er was taart.

Het Super Cool Kidsfeest is georganiseerd door Brede School Gouda in samenwerking met veel organisaties, waaronder Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, GGDHM/CJG, Gouda750, IVN, Kinderboerderij de Goudse Hofsteden, Goudse Schouwburg, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Museum Gouda, ODMH/Zwanebloem, Playtoday, SBG, Spel aan Huis, SPORT.GOUDA, studenten van het Hoornbeeckcollege, TechniekPunt Gouda, Unicef, VoorleesExpress, en vele anderen.

Het Super Cool Kidsfeest wordt mede mogelijk gemaakt door GoudaPot.

Foto: Astrid den Haan