Terug naar het overzicht

Studeren en wonen in verpleeghuis De Rietkraag

Foto van het woonzorgcentrum De Rietkraag

Studenten zorg en welzijn die op zoek zijn naar woonruimte, kunnen van november 2021 tot januari 2023 een studentenwoning huren in De Rietkraag. De Rietkraag is 1 van de huisvestigingslocaties van Zorgpartners Midden-Holland. Studenten betalen € 300 huur en gaan daarnaast als vrijwilliger aan de slag in het woonzorgcentrum: ze helpen bij activiteiten, organiseren iets leuks of werken mee op het gebied van welzijn.

In totaal zijn er 19 studentenwoningen op de 2e etage van het woonzorgcentrum beschikbaar. Elke studentenwoning is ongeveer 20 m2 en heeft een eigen badkamer. De woonkamer, keuken en het balkon delen de studenten. In elk appartement zijn kledingkast, vloerbekleding, vitrage, gordijnen, een badkamerkast en wifi aanwezig.

Aanmelden

Geïnteresseerde studenten kunnen voor 17 september 2021 een video te sturen naar souburgh@zorgpartners.nl waarin ze vertellen wie ze zijn, wat ze studeren, waarom ze enthousiast zijn en wat zij zouden willen bijdragen om het wonen voor de bewoners van De Rietkraag nog plezieriger te maken. Daarnaast hoort Zorgpartners Midden-Holland graag wat studenten van hen nodig hebben om dit een mooie ervaring te laten worden. Het is belangrijk dat de omgeving bij de student past. Het is de bedoeling dat de studenten als goede buren omgaan met de bewoners waar zij een klik mee hebben. Een praatje, een spelletje spelen en een boodschap of een ander klusje doen horen daar bij. Studenten houden een logboek bij van de activiteiten zodat er zicht is op de tijdsbesteding.

Uit alle aanmeldingen worden een aantal studenten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een bewoner en een medewerker.