Terug naar het overzicht

Verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen op 15 maart

Bordje met tekst Stembureau, legitimatie verplicht en een pijl

Op 15 maart, over 1 maand, zijn de verkiezingen van de Provinciale Staten en waterschappen.

Provinciale Staten

Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten kiest u de statenleden van de provincie Zuid-Holland. De Provinciale Staten bepalen de doelen van onze provincie en hoeveel geld ervoor is, bijvoorbeeld waar een bos of een provinciale weg moet komen. De partij waar u op stemt, kan uw belangen dus vertegenwoordigen. Na de verkiezingen wordt het dagelijks bestuur gevormd, met onder andere de commissaris van de Koning. Dit bestuur voert de besluiten uit.

Waterschappen

Gouda heeft 2 waterschappen: het grootste gedeelte van Gouda hoort bij het waterschap van Rijnland. De wijk Westergouwe hoort bij het waterschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Als Gouwenaar betaalt u waterschapsbelasting. Tijdens de verkiezingen heeft u invloed op hoe dit geld wordt uitgegeven en welke keuzes het waterschap maakt. Vindt u bijvoorbeeld dat er een duurdere, betere rioolzuivering moet komen? Of moet er extra aandacht naar bodemdaling? Stem dan op de partij die uw belangen belangrijk vindt!

Verkiezingsdebat

Voor meer informatie over de Provinciale Statenverkiezingen bent u welkom bij het Verkiezingsdebat. Op maandag 13 maart gaan 9 lijsttrekkers met elkaar in debat bij de Chocoladefabriek. Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom om dit debat te volgen.

Meer informatie

Kijk voor informatie over de verkiezingen en waar u kunt stemmen op de verkiezingspagina.

Foto: Astrid den Haan