Terug naar het overzicht

Start bouw woontorens Wonen in Goud

Wethouder Jan Kees Oppelaar en kinderwethouder Noor Slingerland met plaquette bij woningbouwproject Wonen in Goud

Wethouder Jan Kees Oppelaar en kinderwethouder Noor Slingerland hebben woensdag 31 januari de 1e steen gelegd van Wonen in Goud. Dit bouwproject in de Spoorzone bestaat uit 2 gebouwen, waarvan 1 een hoogte heeft van 68 meter. De toren wordt, op de Gouwekerk na, het hoogste gebouw van Gouda.

Wonen in Goud bestaat naast de hoge toren van 20 lagen ook uit een 2e toren van 12 lagen, die samen 250 appartementen tellen. Beide gebouwen worden op de begane grond met elkaar verbonden door gemeenschappelijke ruimtes voor bewoners en een gezamenlijke binnentuin. Er komen 56 koopwoningen, 96 huurwoningen voor verhuurder Woonpartners Midden Holland en 98 huurappartementen voor het BPD Woningfonds.

Wethouder Jan Kees Oppelaar legde de eerste steen van het bouwproject.
Wethouder Jan Kees Oppelaar en kinderwethouder Noor Slingerland hebben de 1e steen van het bouwproject gelegd.

Indrukwekkende ingang

“Gouda krijgt een prachtige, nieuwe entree met deze iconische torens. Hiermee zetten we een grote stap naar meer woningen, waaronder veel betaalbare huur- en koopwoningen in Gouda. Daar is erg veel behoefte aan, dus ik ben heel blij dat het gelukt is”, sprak wethouder Jan Kees Oppelaar tijdens de feestelijke handeling. Hij bedankte alle betrokken partijen M3 Projectontwikkeling, BPD, Woonpartners MH en Batenburg Bouw & Ontwikkeling. “Er is door alle partners heel veel energie in gestoken. Nu gaat het echt beginnen!”, zei Oppelaar, waarop hij samen kinderwethouder Noor Slingerland de eerste steen legde op de locatie aan de Burgemeester Jamessingel (hoek Nieuwe Gouwe Oostzijde).

Plaquette

In het Huis van de Stad verzamelden de genodigden zich vervolgens om een marmeren plaquette te onthullen die in de muur van de woontoren gemetseld zal worden. Hierop staan de namen van onder meer kinderwethouder Noor Slingerland en wethouder Wonen Jan Kees Oppelaar.

Belangstellenden in het bouwproject kunnen voor meer informatie terecht op de website van Wonen in Goud.